Kanal A bo poln nogometa, saj bo poleg Lige prvakov in Lige Evropa prenašal tudi Prvo ligo Telekom Slovenije

Kanal A bo kot vse kaže postal nogometni program, saj se bo najavljenim prenosom tekem Lige prvakov in Lige Evropa pridružil še prenos Prve lige Telekom Slovenije.

kanal-a-nogomet-liga-prvakov-liga-evropa-prva-liga

Pro Plus je odkupil pravice za prenos tekem Liga prvakov (UEFA Champions League) za sezone 2015/16, 2016/17 in 2017/18. Prenosi se bodo kot rečeno odvijali na programu Kanal A, tudi v HD ločljivosti. Odkupljene pravice pa obsegajo prvi izbor torkovih in sredinih tekem.

Ob četrtkih bo na Kanalu A prenos tekem petnajstih tekem klubskega pokala Lige Evropa (UEFA Europa League). Prva tekma Lige Evropa bo na sporedu 17. septembra, prenos pa si bo možno spremljati tudi na VOYO.

kanal-a-nogomet-ekipa-1

Nogometno sezono bo otvorila tekma za Superpokal, ki bo 11.8.2015 in sicer med zmagovalcem Lige prvakov, ki je Barcelona ter zmagovalcem Lige Evropa, ki je Sevilla. Žreb za Play off Lige prvakov pa bo potekal 7.8.2015. Takrat bo znano kateri klubi se bodo na zelenici pomerili 18. in 19.8.2015. Povratne tekme pa bodo 25. in 26.8.2015.

Ob 25-letnici obstoja Prve lige Telekom Slovenije ta prihaja na Kanal A, saj je Pro Plus odkupil pravice za sezone 2015/16, 2016/17 in 2017/18. V Prvi ligi Telekom Slovenije, ki poteka pod okriljem Nogometne zveze Slovenije se bo pomerilo 10 najboljših slovenskih klubov za naslov državnega prvaka. Prvouvrščeni klub si bo zagotovil nastop v kvalifikacijah za Ligo prvakov, drugo-in tretjeuvrščena kluba ter zmagovalec pokala pa si bodo priborili pravico do nastopa v kvalifikacijah za Ligo Evropa. Prvi izmed tekem prvega kroga tekmovanja, ki bodo predvajane na Kanalu A, sta Olimpija – Gorica (18. 7. ob 20. 15) in Koper – Domžale (19. 7. ob 20.15).

kanal-a-nogomet-ekipa

Kaj pa studijski del na Kanalu A?
Andraž Hočevar in Nataša Gavranič bosta skrbela za studijski del prenosov Lige prvakov in Lige Evropa. Andraž ima bogate novinarske in voditeljske izkušnje, Nataša pa se je ekipi pridružila pred kratkim in bo poleg studijskega dela prenosov Lige prvakov in Lige Evropa vodila tudi šport v oddaji 24UR. Sodniško avtoriteto bo na tekmah Lige Prvakov, Lige Evropa in Prve slovenske lige zastopal upokojeni igralec NK Olimpija, bivši trener, nogometni sodnik in inštruktor za mednarodne sodnike Milovan Nikolič.

Kaj pa komentatorji?
Komentatorsko trojico sestavljajo Tomaž Lukač, Primož Podsedenšek in Tomaž Klemenčič. Izmenjaje bodo spremljali tekme Lige Prvakov, Lige Evropa in Prve slovenske lige. Pri slednji bo ekipa v živo spremljala dogajanje v terenskem studiu na lokacijah tekem, kjer se jim bodo po tekmah v studiu pridružili tudi trenerji in igralci.

Sorodni članki

4x komentirano

  1. […] Plus pa ima sicer od letos prenos za Ligo prvakov, Ligo Evropa in Prvo ligo Telekom Slovenije (Kanal A bo poln nogometa, saj bo poleg Lige prvakov in Lige Evropa prenašal tudi Prvo ligo Telekom …), tako da Kanal A pravzaprav dobiva nov slogan in to je »Nogomet je doma na Kanalu […]

  2. […] League) si lahko v Sloveniji ogledate na Kanalu A, saj je Pro Plus poleg lanskoletne sezone odkupil tudi pravice za prenos tekem v sezoni 2016/17 in 2017/18. Kanal A bo prenašal t.i. »prvo izbiro« ob torkih in sredah z začetkom prenosa ob 20.30. Sport […]

  3. […] tudi v sezonskem letu 2016/17 lahko ogledate na Kanalu A, saj je Pro Plus poleg lanskoletne sezone odkupil tudi pravice za prenos tekem v sezoni 2016/17 in 2017/18. Kanal A bo prenašal t.i. »prvo izbiro« ob torkih in sredah z začetkom prenosa ob 20.30. Sport […]

  4. […] prvakov na Kanalu A tudi v letu 2017/18 Pro Plus ima odkupljene pravice za prenos tekem Lige Prvakov še za prihajajočo sezono 2017/18, saj se s tem izteka cikel treh sezon za katere so odkupili pravice in s sezonskim letom 2015/16 […]

Komentiraj

Anti-Spam: