Uporabnike storitve Popcorn Time v ZDA toži filmski studio – ja, sedaj gre zares | UPORABNA STRAN

Uporabnike storitve Popcorn Time v ZDA toži filmski studio – ja, sedaj gre zares

Ustvarjalci filma The Cobbler iz leta 2014 so vložili tožbe na zveznem sodišču v Oregonu proti 11-im uporabnikom storitve Popcorn Time. V ZDA je že precej ljudi bilo obtoženih spletnega piratstva, a tokrat je prvič, da so bili obtoženi uporabniki storitve Popcorn Time.

The Cobbler

Pri celotni zgodbi sta pomembni dve dejstvi in sicer: Popcorn Time uporablja P2P – BitTorrent protokol, posledično pa to pomeni, da anonimnost uporabnikov odpade, saj se aplikacija privzeto povezuje na javne BitTorrent roje (swarms) s tem pa je nadzor spletnih piratov s strani raznih družb in lastnikov avtorskih pravic precej olajšan.

Tako so ustvarjalci filma The Cobbler na Oregon District Court vložili ovadbo in zahtevali, da sodišče prisili operaterja Comcast, da razkrije identiteto 11-ih Popcorn Time uporabnikov. Zapisali so dvoje: »Each defendant’s IP address has been observed and confirmed as both viewing and distributing plaintiff’s motion picture through Popcorn Time.« in »Popcorn Time exists for one purpose and one purpose only: to steal copyrighted content.«

Ustvarjalci filma želijo odredbo, ki bi toženim nalagala prepoved piratiziranja njihovih filmov, hkrati pa zahtevajo tudi zakonito škodo v vrednosti do 150.000$.

popcorn-time-opozorilo

Zgolj v vednost uporabnikom Popcorn Time storitve
Na spletni strani Popcorn Tima je opozorilo »Popcorn Time streams movies and TV shows from torrents. Downloading copyrighted material may be illegal in your country. Use at your own risk.« Torej uporabniki se ne morejo sklicevati na to, da niso bili opozorjeni, da se kaj takšnega lahko zgodi.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: