Teden morskih psov (Shark Week) na Discovery Channel Slovenija do 30.8.2015 ob 23.00 | UPORABNA STRAN

Teden morskih psov (Shark Week) na Discovery Channel Slovenija do 30.8.2015 ob 23.00

Discovery Channel ima ta teden prav poseben teden, saj se že od ponedeljka 24.8.2015 ob 23.00 naprej predvajajo serije posvečene tednu morskih psov (Shark Week). Teden morskih psov bo trajal do 30.8.2015

Discovery Channel

 

 

Discovery Channel bo v Tednu morskih psov 2015 vsak dan ob 23. uri premierno predvajal vizualno dodelane programske vsebine o veličastnem svetu morskih psov, ki bodo v naše domove prinašale bogato znanje in sveža dognanja o teh živalih. Vključili se boste lahko v iskanje največje samice morskega psa na svetu, spoznali hitre morske pse mako, odkrivali to vrsto po neraziskanih predelih oceanov ali pa se pridružili ekipi razis­kovalcev v vodah na območju Kube, ki je na sledi največjim primerkom morskega psa na svetu.

Vse ljubitelje morskih psov in tudi tiste, ki bodo to šele postali, na Facebook strani Discovery Channel Slovenija čaka SHARKOPEDIA, ki ponuja ogromno skrbno izbranih infor­macij o morskih psih, pri čemer je letos poudarek predvsem na njihovem razvoju skozi zgodovino.

28. 08. NEZEMELJSKI MORSKI PSI: BLIŽNJA SREČANJA 3
Raziskovalec morskih psov in znanstvenik Paul Clerkin s pomočjo najnovejše tehnologije iz neposredne bližine preučuje najbolj neverjetne in nenavadne morske pse na planetu.

Na odprtem morju ob vzhodni obali Tajvana bo 6-metrskega širokoustnega orjaka, ki je znan tudi kot Megamouth, opremil s plavajočim satelitskim oddajnikom.

29. 08. POŠASTNI MAKO
Morski psi vrste mako so najhitrejši med vsemi morskimi psi. Znanstveniki se odpravijo v Mehiški zaliv, kjer bodo skušali preučiti doslej tudi med raziskovalci dokaj slabo pozna­nega velikega maka. Seveda bodo s seboj vzeli kamero in ga posneli.

30. 08. POTI MORSKIH PSOV
Kako je floridska obala postala novo žarišče belega morskega psa na Atlantiku? Da bi to ugotovil, mora pomorski biolog dr. Greg Skomal z oddajniki za sledenje opremiti čim plenilcev ob obali Cape Coda.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: