Septembrske premiere na 24Kitchen – Sezonska prehrana: jesen in Česar kmet ne pozna | UPORABNA STRAN

Septembrske premiere na 24Kitchen – Sezonska prehrana: jesen in Česar kmet ne pozna

24Kitchen bo imel septembra dve premieri serij in sicer Sezonska prehrana: jesen ter Česar kmet ne pozna. Premiera serije Sezonska prehrana: jesen bo 24.9.2015 ob 13.00, nato pa bo na sporedu ob četrtkih ob 13.00.

Sezonska prehrana jesen

V Sezonski prehrani se kulinarični raziskovalec Valentine Warner odpravi na čudovito filmsko potovanje po najboljši jesenski hrani, ob kateri se nam cedijo sline in nas navdušuje z bogatimi sestavinami.

To je eden najbolj vznemirljivih delov kulinaričnega leta, saj so pridelki, ki smo jo posadili pomladi in poleti, končno pripravljeni, da jih poberemo. To je tudi čas, ko lahko Valentine pripravi svoje najljubše jedi, denimo zajca in češpljevo pito; klapavice in juho iz luštreka; doma prekajeno skušo; sveže tartufe in umešana jajca; ter pečeno račko z jabolki in kutinami.

V vsaki oddaji bomo spremljali rast jesenskih sestavin, nato pa nam bo Valentine pokazal, kako jih skuhamo. S posebnimi filmskimi tehnikami smo posneli življenjski krog zajcev, skuš, jastogov, buč, korenja, jabolk in hrušk. Pojasnili bomo ne le njihovo rast, temveč kako posamezne vrste uspevajo in spreminjajo teksturo. In ko bodo ravno pravšnje za uživanje, se bomo pridružili Valentinu, ki bo živila prinesel iz reke, morja, gozda in polja ter jih dal v pečice, ponve in na žare.

V programih o hrani nas nenehno spodbujajo k uživanju sezonske hrane in vsi vemo, da bi jo res morali. Vendar imamo v trgovinah na voljo vse leto vse vrste živil, zato se nas le malo zaveda, kakšen je naravni ritem v kulinaričnem svetu. Kamorkoli Valentine gre, karkoli ujame, nabere in skuha, vse poveže z bližnjo okolico in pojasni, kako in zakaj se določena hrana in živali pojavijo in razkriva, zakaj nekateri hrani grozi, da bo izginila.

Valentinovo navdušenje nad uživanjem sezonske hrane je nalezljivo. Ko boste razumeli, kako in zakaj se določena hrana pojavi ob določenem času, se boste težko uprli želji, da si je ne bi sami pripravili. To je osvežujoče jasen predlog: jemo tisto, kar raste zdaj, in to pripravimo na primeren način.

Izobraževalna, zabavna, polna povezanih podatkov in super receptov je oddaja Sezonska prehrana šestmesečna zgodba o tem, kaj bi morali jesti, in vsekakor vodnik po jesenski kulinariki.

cesar-kmet-ne-pozna

Serija Česar kmet ne pozna pa se je začela 6.9.2015 ob 16.00 in bo na sporedu vsako soboto ob 16.00

Na podlagi pregovora: “Česar kmet ne pozna, tega ne jé,” smo preizkusili brbončice članov preprostih kmečkih družin. Družine, vajene obrokov iz mesa in krompirja, bodo vsak dan v svoj dom sprejele drugega kuharskega mojstra, ki jim bo pripravil nenavadne ljudske jedi, kakršnih še niso okusili. Družine bodo ocenile tako jedi kot kuharske mojstre. To bo zabavno in smešno potovanje po kuhinji in lastnih odzivih.

“Česar kmet ne pozna, tega ne jé,” je značilen nizozemski pregovor, ki pomeni: “Česar človek ne pozna, noče jesti.”

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: