Film Pot do slave (The Walk), ko nebotičnika WTC-ja ponovno oživita v 3D tehniki – v kinu od 8.10.2015

Film Pot do slave (The Walk) režiserja Roberta Zemeckisa (Forrest Gump, Brodolom, Vrnitev v prihodnost, Polarni vlak in Let) je v slovenske kino dvorane prišel 8.10.2015.

the-walk-1

Film, ki je na voljo v 3D tehniki je zgodba o Philippu Petitu, ki je avgusta 1974 s pomočjo mentorja Pape Rudyja (dobitnik oskarja Ben Kingsley) in neobičajne skupine mednarodnih novincev premostil ovire, izdaje, spore in številne nevarnosti, da bi uresničil nor načrt – na žici prehoditi razdaljo med nebotičnikoma WTC-ja, ki sta bila v tistem času še v končni fazi izgradnje.

the-walk

V filmu POT DO SLAVE poleg Gordona-Levitta in Kingsleyja nastopajo tudi Charlotte Le Bon, James Badge Dale, Ben Schwartz in Steve Valentine. Zemeckis in Christopher Browne sta napisala scenarij po Petitovi avtobiografiji To Reach the Clouds. Zemeckis in glavni igralec Gordon-Levitt gledata na film POT DO SLAVE kot na ljubezensko pismo Parizu in New Yorku 70. let prejšnjega stoletja, predvsem pa je to ljubezensko pismo stolpoma Svetovnega trgovinskega centra, kot ju nikoli več ne bomo mogli videti.

Prispevek o filmu

Slovenski napovednik filma Pot do slave (The Walk)

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: