Upravno sodišče v zadevi ADSL-ISDN pritrdilo Telekomu Slovenije in zadevo vrnilo AVK-ju v ponovno odločanje | UPORABNA STRAN

Upravno sodišče v zadevi ADSL-ISDN pritrdilo Telekomu Slovenije in zadevo vrnilo AVK-ju v ponovno odločanje

Upravno sodišče RS je 3.11.2015 v zadevi ADSL-ISDN odpravilo odločbo Javne agencije Republike Slovenije za varstvo konkurence (AVK) v kateri je AVK ugotovil, da naj bi Telekom Slovenije najmanj v času od 1.12.2002 do 5.9.2005 zlorabljal prevladujoč položaj in v škodo potrošnikov omejeval tehnični napredek in pogojeval sklepanje pogodb s sprejemom dodatnih obveznosti, ki po svoji naravi ali glede na trgovinske običaje niso povezane s predmetom teh pogodb.

telekom-slovenije-logo

 

 

Odločba Upravnega sodišča se torej nanaša na odločbo AVK št. 3072-2/2004/132 z dne 25. 10. 2013. Kot rečeno se je sedaj ta odločba AVK-ja na podlagi odločbe sodišča odpravila, zadeva pa se sedaj ponovno vrača v odločanje AVK-ju, po tem, ko je bil Telekom Slovenije v upravnem sporu zavrnjen in je odločba že postala pravnomočna. A ker je Telekom vložil zahtevek za revizijo na Vrhovno sodišče RS in mu je to dne 15.7.2015 ugodilo (VSRS Sklep X Ips 58/2015) zaradi zmotne uporabe materialnega prava, se je zadeva vrnila v ponovno odločanje Upravnemu sodišču RS, ki je tokrat odločilo v prid Telekomu Slovenije.

Vir.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: