Zucchero, katerega pravo ime je Adelmo Fornaciari, se 8.10.2016 vrača v Ljubljano, a tokrat v dvorano Stožice | UPORABNA STRAN

Zucchero, katerega pravo ime je Adelmo Fornaciari, se 8.10.2016 vrača v Ljubljano, a tokrat v dvorano Stožice

Leta 1955 rojeni Adelmo Fornaciari, ki je nadimek Zucchero dobil v osnovni šoli s strani učiteljice, je v glasbene vode vstopil v sedemdesetih. Na prelomu osemdesetih je s skupino Taxi zabeležil prve vidnejše uspehe ter začel svoj pohod po vrhovih italijanskih glasbenih lestvic. Po osvojitvi domače publike je nastopil čas za širitev na mednarodno prizorišče … To mu je leta 1991 uspelo s pesmijo Senza una donna/Without the Woman, ki jo je posnel s Paulom Youngom.

ZUCCHERO

Turneja 2016
Zucchero si je po ameriški turneji iz leta 2014 vzel čas za premor, že prihodnje leto pa se vrača. Četudi je njegova glasba prepredena z značilnim italijanskim pridihom, je rdeča nit njegovega ustvarjanja že vseskozi ljubezen do bluesa. Zucchero bo med 16. in 28. septembrom 2016 kar 10x stal na odru veronske arene. vsak koncert bo nekaj posebnega, nedvomno pa bo izstopal tisti, ki se bo odvil 25. septembra, na njegov 61. rojstni dan.
V Sloveniji je Zucchero nazadnje nastopal leta 2011, ko je v ljubljanskih Križankah predstavljal svoj 11. studijski album Chocabeck. Prihodnje leto pa kot rečeno 8.10. prihaja v dvorano Stožice.

Karte za koncert so že na voljo in sicer na prodajnih mestih Eventim.si.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: