Aplikacije Preveri račun ne morem prenesti / je ne najdem – izdelek ni na voljo v vaši državi in app is incompatible with all of your devices | UPORABNA STRAN

Aplikacije Preveri račun ne morem prenesti / je ne najdem – izdelek ni na voljo v vaši državi in app is incompatible with all of your devices

Aplikacije Preveri račun ne morem prenesti, je ena od težav s katero se bodo zagotovo srečali uporabniki, ki bodo želeli preveriti davčno potrjen račun in sodelovati v FURS nagradni igri. Razlog za to je, ker je FURS možnost prenosa aplikacije omejil na Slovenijo.

preveri-racun-1

Vsi, ki imate Google Play Store in/ali Windows Store nastavljen na kaj drugega kot Slovenija, aplikacije Preveri račun ne boste našli, če pa poskusite z direktnim linkom (Android) (Windows Phone) boste naleteli na »izdelek ni na voljo v vaši državi«, »app is incompatible with all of your devices«, »Preveri računi is not currently available«.

preveri-racun

Kako torej do aplikacije Preveri račun?
Najbolj enostavna rešitev je, da državo mobilne trgovine spremenite v Slovenija. Če to iz kateregakoli razloga ni možno, pa je pri Androidu na voljo ročna namestitev in sicer s pomočjo Preveri račun APK datoteke, ki jo najdete TUKAJ. Pri tem gre za obid Google Play Stora in je potrebno omogočiti namestitev iz neznanih virov. Hkrati pa to tudi pomeni, da se aplikacija sama najverjetneje ne bo posodobila.

preveri-racun-2

Zakaj se je FURS odločil za geografsko blokado ni znano, saj bi račun dejansko lahko preverjali tudi tujci (hihi), v nagradni igri pa zagotovo ne bi mogli sodelovati, saj je potreben vpis davčne številke. Morda bodo to blokado v prihodnje odstranili, a trenutno je aktivna tako pri Android kot Windows Phone OS-u.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: