Huawei TalkBand B2 – test / recenzija 2. generacije pametne zapestnice, ki je hkrati tudi Bluetooth slušalka | UPORABNA STRAN

Huawei TalkBand B2 – test / recenzija 2. generacije pametne zapestnice, ki je hkrati tudi Bluetooth slušalka

Huawei TalkBand B2 je pametna zapestnica, ki z enim klikom postane tudi Bluetooth slušalka za prostoročno telefoniranje. TalkBand B2 je nadgradnja različice TalkBand B1, ki je prav tako hibrid med zapestnico, ki meri korake in slušalko.

Huawei TalkBand B2

V primerjavi s prejšnjo generacijo je Huawei TalkBand B2 stilsko precej bolj dovršen izdelek. Na voljo je v beli in črni izvedbi ter s plastičnim ali usnjenim paščkom. Testirana je bila osnovna različica s TPU plastičnim paščkom, ki je težka 30.6 g. Pašček je po dolžini nastavljiv in je tako primeren za vse debeline rok. Edini navzven viden znak, da gre res za Huawei napravo, je logotip z napisom na zatiču paščka. Slušalka, ki je »pametni« del zapestnice, je vsajena kovinski utor na paščku in zaradi tega te del ni fleksibilen, a vseeno je zapestnica dovolj prijetna za nošnjo in čez čas pozabimo, da jo imamo na roki.

Huawei TalkBand B2-1

Ker pa je osrednji del tudi odstranljiv in ga lahko uporabljamo kot slušalko je zapestnica v tem delu tudi občutno debelejša. Huawei s certifikatom IP57 zagotavlja, da je TalkBand B2 zaščiten proti prahu in da zdrži 30 minut potopljen do 1 m pod vodo. V praksi to pomeni, da uporabnika ni potrebno skrbeti, če se izdelek zmoči, plavanje pa vseeno ni ravno najbolj priporočljivo.

Huawei TalkBand B2-2

Zaslon, baterija in TalkBand B2 kot slušalka
Mono PMOLED zaslon zapestnice v velikosti 0.73 inčev ter ločljivostjo 128 x 88 pik je občutljiv na dotik in omogoča premikanje po vmesniku, ki na osnovnem zaslonu prikazuje uro in datum, napolnjenost baterije ter stanje Bluetooth povezave. S pomikanjem gor in dol pa lahko preverimo trenutno stanje števila korakov, porabljenih kalorij, dolžino zadnjega spanja ter vklopimo štoparico. Vidljivost zaslona je dobra v vseh pogojih z izjemo neposredne sončne svetlobe, ko se zaradi odboja svetlobe ne vidi nič.

Huawei TalkBand B2-3

Baterija je 95 mAh in naj bi po podatkih Huaweia zdržala 6 dni v delovanju ter 14 dni v pripravljenosti, ko je Bluetooth ugasnjen. Testiranje je pokazalo, da TalkBand B2 v stanju merjenja korakov zdrži pol manj, torej 3 do 3.5 dni. Polnjenje poteka tako, da slušalko vzamemo iz paščka s pritiskom na gumba ob robu spodaj in jo priklopimo v microUSB kabel.

Huawei TalkBand B2-5

Funkcija slušalke se aktivira, ko prejmemo klic ali pa ko slušalko vzamemo iz utora, seveda morata biti TalkBand B2 in telefon povezana, za kar se uporablja Bluetooth 3.0 povezava. Slušalka ima dva mikrofona, v škatli pa so priloženi trije različni silikonski ušesni nastavki različnih velikosti. Ob dohodnem klicu se na zaslonu izpiše ime osebe iz imenika. Kakovost zvoka v slušalki je dobra, mikrofon pa ima še nekaj možnosti za izboljšavo. Med testiranjem sta prišli dve posodobitvi, ki sta prav ta del občutno izboljšali. Hkrati pa je zelo pohvalno, da Huawei skrbi za posodobitve naprave.

Huawei TalkBand B2-4

Fitnes in ostale funkcije
Huawei TalkBand B2 kot omenjeno zgoraj meri korake, kalorije, spalne cikle pa tudi prehojene kilometre. Za uporabo je potrebno na mobilni telefon namestiti aplikacijo Huawei Wear, ta je na voljo za Android in iOS. Nastaviti je možno tudi obveščanje o novih dogodkih v obvestilni vrstici (Naročena sporočila), alarm in vklopiti/izklopiti funkcijo ne moti. Zbujanje zaslona je možno na dva načina, s klikom na gumb ob strani ali pa z rotacijo »kot da bi pogledali na uro«.

Huawei TalkBand B2-6

Ker pa je ta druga možnost včasih moteča, jo je možno v nastavitvah tudi izklopiti. Kar se tiče natančnosti oz. nenatančnosti merjenja je TalkBand B2 malo bolj radodaren s koraki. Podobno je z zaznavanjem spanja, kjer aplikacija doda tudi do uro več spanja. Aplikacija ponuja osnovne funkcije, a Huawei TalkBand B2 je prvi neJawbone sledilec, ki se lahko poveže z njihovo Up by Jawbone aplikacijo.

Za zaključek
Huawei je pri TalkBand B2 naredil precej velik skok glede na B1, ki je bil njihov prvi hibrid med slušalko in pametno zapestnico. Izboljšave se vidijo predvsem v izgledu, pa tudi v delovanju. Ker gre za hibrid med dvema izdelkoma je bilo potrebno narediti nekaj kompromisov zaradi katerih TalkBand B2 v nobenem od razredov ne sodi povsem na vrh. Cena je navadno tisto, kar odloča in ta je tukaj relativno visoka.

Huawei TalkBand B2 je za testiranje posodil Huawei Slovenija.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: