Predplačniška MasterCard brezkontaktna kartica pri NLB, tudi z NFC nalepko za hitro brezkontaktno plačilo | UPORABNA STRAN

Predplačniška MasterCard brezkontaktna kartica pri NLB, tudi z NFC nalepko za hitro brezkontaktno plačilo

Predplačniška MasterCard kartica je lansko leto z uvedbo pri NLB-ju postala široko dostopna tudi v Sloveniji. Za razliko od klasične MasterCard kartice kjer se računi plačujejo konec meseca, pri predplačniški pa je najprej potrebno na kartico naložiti sredstva, da je z njo možno plačati.

nlb-mastercard-predplacniska1

 

 

Predplačniška kartica je v marsikaterem primeru precej bolj varna kot poplačniška, saj je z njo možno plačati zgolj za toliko kolikor sredstev je naloženih nanjo. Taka kartica je torej odlična rešitev za tiste, ki so se zaradi možnosti zlorab izogibali spletnim nakupom.

NLB predplačniška MasterCard kartica je na voljo v dveh različicah. Obe staneta 10€, ena je zgolj brezkontaktna predplačniška MasterCard kartica, druga pa poleg kartice še vsebuje NFC nalepko, ki jo lahko namestimo na telefon ali kak drug predmet, ki ga imamo ob sebi in tako enostavno plačamo.

Kakšni pa so drugi stroški?
Cena za mesečno uporabo predplačniške kartice je 0.5€, to pomeni, da letna uporaba stane 6€, kar je nekoliko ceneje od letne članarine za NLB klasično MasterCard kreditno kartico, ki stane 11.30€ oz. 17.50€. Ker je ta cena nekoliko nižja pa so obračunane nekatere druge storitve, ki so sicer brezplačne.

Tako polnjenje NLB predplačniške MasterCard kartice stane 0.75€ na transakcijo (en kreditni plačilni nalog brezplačen). Pri polnjenju kartice z UPN nalogom se obračuna nadomestilo v skladu z NLB Tarifo, ki velja za domače plačilne transakcije.

*Dvig gotovine na bankomatu ali POS terminalu v EUR 0,75 EUR
*Dvig gotovine na bankomatu ali POS terminalu v ostalih valutah 2,50 EUR in 1,5 % od zneska
*Nakupi (prek POS terminala ali spleta) v EUR brezplačno
*Nakupi (prek POS terminala ali spleta) v ostalih valutah 0,75 EUR
*Vpogled v stanje na ATM 0,90 EUR
*Prejem SMS sporočil 0,15 EUR /sporočilo
*Naročilo PINa ob nakupu kartice (prva izdaja PINa) brezplačno
*Ponovno pošiljanje PIN številke prek SMS 1,00 EUR
*Sprememba PIN številke na bančnem avtomatu 0,50 EUR
*Zavrnjena transakcija 0,75 EUR
*Neupravičena reklamacija 6,85 EUR
*Prenakazilo sredstev s kartice na ustrezen račun po navodilih stranke 1 %/zneska prenakazila, min. 1,00 max 25,00 EUR
*Nadgradnja kartice oziroma opravljen popolni pregled stranke (KYC) 2,50 EUR

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: