Evrovizija 2016 s korenito spremembo pri glasovanju, glasovi žirije bodo prvič šteli ločeno od glasov občinstva | UPORABNA STRAN

Evrovizija 2016 s korenito spremembo pri glasovanju, glasovi žirije bodo prvič šteli ločeno od glasov občinstva

Evrovizija 2016 / Eurosong 2016 bo deležna korenitih sprememb pri glasovanju, gre za prvo drastično spremembo po letu 1975. Do sedaj je vsaka skupina glasov štela 50%, javno s točkami pa so bili dostopni le glasovi občinstva.

eurovizija-2016

Novost je to, da bosta občinstvo in komisija ločeno dodelila od 1 do 8 ter 10 in 12 točk za deset najljubših pesmi. Tako bo podeljenih enkrat več točk in možnosti za 0 točk na koncu bo precej manj. Kot je za Telegraph razložila Charlotte Runcie se bodo predstavniki držav v živo vklapljali in predstavili točke strokovne žirije. Voditelja pa bosta ločeno predstavila glasove telefonskega glasovanja posamezne države od najnižje do najvišje uvrščene pesmi/države.

S takim načinom glasovanja se bo sam čas prebiranja glasov podaljšal in gledalci bodo dlje prisiljeni gledati predstavitev rezultatov. Hkrati pa bo takšno glasovanje bolj zanimivo, saj zmagovalec ne bo več znan po nekaj minutah.

Kdo bo zastopal Slovenijo na Evroviziji 2016 bo znano 27.2.2016, sama Evrovizija pa se bo odvijala med 10. in 14. majem 2016.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: