HTC Vive – HTC-jeva naglavna virtualna resničnost 1. aprila 2016 prihaja na prodajne police, cena pa 799$ | UPORABNA STRAN

HTC Vive – HTC-jeva naglavna virtualna resničnost 1. aprila 2016 prihaja na prodajne police, cena pa 799$

HTC Vive je HTC-jeva naglavna virtualna resničnost, ki je včeraj na sejmu MWC 2016 v Barceloni dobila končno/prodajno različico. HTC Vive, ki sloni na Valvovi SteamVR tehnologiji bo od 1.4.2016 na voljo v 24-ih državah, prednaročila pa se bodo začela 29.2.2016.

htc-vive

 

 

Države, ki bodo HTC Vive dobile prve bodo: ZDA, Kanada, Nemčija, Francija, Avstrija, Belgija, Češka, Danska, Francija, Islandija, Italija, Nizozemska, Poljska, Španija, Švica, Irska, Švedska, Tajvan, Kitajska, Japonska, Avstralija in Nova Zelandija.

htc-vive-2

Cena za HTC Vive v ZDA bo 799$, kar je 200$ več kot stane njegov neposredni rival Oculus Rift, ki bo prav tako lansiran letos spomladi. Pomembna razlika med njima pa je, da bo HTC Vive v prodajnem paketu že imel dva brezžična krmilnika. Pri Oculusu bo ta na voljo v drugi polovici leta in se bo prodajal ločeno. V paketu pa bosta dodani tudi dve igrici in sicer Job Simulator: The 2050 Archives ter Fantastic Contraption.

htc-vive-1

HTC Vive bo imel tudi mikrofon, tako da bo v polni meri lahko izkoristil povezljivost s pametnim telefonom (Android in iOS) in tako v sklopu vmesnika prikazoval obvestila, hkrati pa bo omogočal tudi sprejem klica.

htc-vive-3

Za delovanje HTC Vive potrebuje nekoliko močnejši računalnik, kaj točno to pomeni pa pri HTC in Valvu še niso razkrili.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: