Visa Token storitev sedaj omogoča plačilo storitev kar v avtomobilu (npr. gorivo ali parkiranje) | UPORABNA STRAN

Visa Token storitev sedaj omogoča plačilo storitev kar v avtomobilu (npr. gorivo ali parkiranje)

Visa Token Service, storitev Vise za tokenizacijo, je na sejmu MWC 2016 dobila zanimivo razširitev. Visa je Visa Token Service sedaj ponudila tudi proizvajalcem avtomobilov, ki sedaj lahko omogočijo varno plačilo kar v avtomobilu.

visa-honda

Na sejmu sta uporabo Visine storitve predstavila Honda in ParkWhiz na primer plačevanja goriva in parkirnine. Hondina aplikacija, ki je nameščena v sam multimedijski vmesnik in celo omogoča plačevanje za gorivo še preden uporabnik sploh pride na črpalko. Aplikacija pa hkrati samodejno zazna kdaj je avtomobil brez goriva in voznika usmeri na najbližjo bencinsko postajo.

Aplikacija prav tako točno ve koliko goriva avtomobil potrebuje in tako lahko točno izračuna končno ceno polnjenja. Seveda pa je možno plačati tudi za ostale stvari, ki jih bencinska črpalka ponuja npr. hrano, a tukaj ni čisto povsem jasno kako bo uporabnik prevzel te izdelke.

Parkiranje pa z aplikacijo dejansko ne bi moglo biti lažje. Vse kar je po parkiranju potrebno storiti je, pritisniti gumb in plačilo je izvedeno. Razlog za to je, ker aplikacija omogoča plačilo po dejanskem času parkiranja.

Jim McCarthy, izvršni podpredsednik za inovacije in stratežka partnerstva je povedal: »The notion of transforming a car into a platform for payments is not as far off as some may think, and we have made a great deal of progress since first introducing the idea one year ago. Working with Honda to test these prototypes gets us another step closer toward commercial reality, which we think provides exciting opportunities to everyone who plays a role in the payments and automotive ecosystems.«

Kdaj pa bo ta storitev na voljo v pravem vozilu, pa trenutno še ni znano.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: