DJI Phantom 4 prinaša avtonomno letenje, pametno izogibanje trku, sledenje ljudem, cena pa 1.399$ | UPORABNA STRAN

DJI Phantom 4 prinaša avtonomno letenje, pametno izogibanje trku, sledenje ljudem, cena pa 1.399$

Phantom 4 je nov dron iz družbe DJI in hkrati prvi dron namenjen potrošnikom, ki vidi svet okoli sebe in se lahko odzove na okolico. To je prvi korak kreiranja popolnoma avtonomnega brezpilotnega zrakoplova.

DJI_Phantom_4_Professional

Da se Phantom 4 znajde v okolju ima na voljo 5 kamer, dve speredaj, dve spodaj in glavno 4K kamero, ki je namenjena snemanju videa. Zajem videa je možen v 4K ločljivosti s 30fps, pa tudi 1080p s 120 fps. Drone si s pomočjo kamer ustvari 3D sliko sveta okoli njega in na podlagi tega uporablja inteligentno navigacijo.

Pametno izogibanje trkom
Funkcija izogibanja trkom je ena od novosti, ki jo je DJI dodal zaradi 3D mapiranja okolice. Funkcijo je možno vklopiti, pa tudi izklopiti, tako da izkušeni piloti z dronom lahko letijo nekoliko bolj riskantno.

DJI_Phantom_4_Professional-2

TapFly za enostavno letenje
TapFly je še ena funkcija, ki olajša letenje. Tukaj gre za to, da ni več potrebno uporaba dveh kontrolnih palic za vodenje drona. Z enim gumbom se drone namreč dvigne, nato nastavimo maksimalno razdaljo, na koncu pa na videu, ki se je prikazal na zaslonu kliknemo v katero smer bi radi, da drone poleti.

Večja stabilnost pri lebdenju na mestu
Ker ima Phantom 4 sedaj dve kameri in dva ultrasonična senzorja na trupu, to je dvakrat več kot predhodna generacija. Pri DJI so se pohvalili, da je Phantom 4 petkrat boljši pri držanju pozicije.

DJI_Phantom_4_Professional-3

ActiveTrack omogoča sledenje objektom
DJI je v Phantom 4 vgradil tudi ActiveTrack, ki omogoča slednje tekaču, avtu, koles. Vse kar je potrebno je, da objekt označimo in drone bo s pomočjo 3D mapiranja naredil vse, da objekt ostane v njegovem vidnem kotu. Pilot pa lahko s pomočjo daljinskega upravljanja izvaja fine nastavitve.

DJI_Phantom_4_Professional-1

Phantom 4 je 100 g težji do predhodnika, nekoliko je močnejša tudi baterija iz 5350 mAh (prej 4480 mAh). Kljub dodatnim kameram, senzorjem in procesorju so pri DJI-ju Phantomu 4 zagotovili še nekaj minutk več avtonomnosti in tako sedaj zdrži 28 minut.

Kaj pa cena?
Cena drona DJI Phantom 4 je 1.399$, kar je več kot je stal Phantom 3 Professional na začetku. Seveda pa je cena Phantom 3 linije s predstavitvijo nove generacije padla za cca 200$.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: