London je padel (London Has Fallen) v slovenske kinematografe prihaja 17.3.2016

London je padel (London Has Fallen) je prihajajoča akcijska srhljivka režiserja Babaka Najafija, ki si jo bomo v Sloveniji lahko ogledali od 17.3.2016 dalje. Proračun 99 minut dolgega filma je 60 mio $.

LondonHasFallen_SLO

V pakistanskem mestu Lahore je v teku razkošna poročna zabava. Oče neveste je Aamir Barkawi (Alon Moni Aboutboul), smrtonosni trgovec z orožjem in eden najbolj iskanih mož na svetu. Napad z dronom na mestu usmrti nemalo gostov, med njimi tudi Barkawijevo hčer, on pa pobegne brez omembe vrednih poškodb in s sinovi zapriseže maščevanje.

LondonHasFallen1

Dve leti pozneje v Washingtonu Mike Banning (Gerard Butler) in njegova soproga Leah (Radha Mitchell), katerih zakon je trdnejši kot kdaj koli poprej, pričakujeta rojstvo svojega prvega otroka. Ker je še vedno član tajne službe in služi v spremstvu predsednika Asherja (Aaron Eckhart), mora biti Banning v stalni pripravljenosti. Ko nepričakovano umre britanski ministrski predsednik, Banning ve, da bo po uradni dolžnosti moral na pripravo k direktorici tajne službe Lynne Jacobs (Angela Bassett), saj bodo morali predsednika spremljati na državni pogreb v londonsko katedralo Sv. Pavla.

LondonHasFallen10

Pogreba naj bi se udeležil sleherni pomembni svetovni voditelj in zato bo to eden najbolj zavarovanih dogodkov na svetu. Toda že nekaj trenutkov po prihodu poglavarji držav postanejo tarče atentatov in na udaru se znajdejo tudi londonske znamenitosti. Asher, Banning in Jacobs padejo v zasedo, glavno mesto Velike Britanije pa je v obsednem stanju.

LondonHasFallen6

Medtem ko doma podpredsednik Trumbull (Morgan Freeman) z najožjimi svetovalci tuhta, kako pomagati ujetim v Londonu, mora Tanning, ki ga Jacobsova zadolži, da obvaruje Asherja, v ilegalo, saj lahko le tako ostane korak pred napadalci in neutrudnimi Barkawijevimi plačanci. Vendar pa Barkawi ni računal na vztrajnost in iznajdljivost svojega plena.

Sorodni članki

1 komentar

  1. […] Napad z dronom na mestu usmrti nemalo gostov, med njimi tudi Barkawijevo hčer, on pa pobegne brez omembe vrednih poškodb in s sinovi zapriseže maščevanje. Več o filmu, pa tukaj (London je padel (London Has Fallen) v slovenske kinematografe prihaja 17.3.2016) […]

Komentiraj

Anti-Spam: