Chariyo, prva slovenska platforma za množično dobrodelnost bo zaživela v aprilu 2016 | UPORABNA STRAN

Chariyo, prva slovenska platforma za množično dobrodelnost bo zaživela v aprilu 2016

Chariyo bo prva slovenska platforma za množično dobrodelnost, na kateri bo mogoče povsem brezplačno podpreti slovenske dobrodelne projekte. V eni minuti lahko za dobrodelni projekt po izbiri lahko podarite 1€.

chariyo

Projekt Chariyo je nastal na pobudo David Černuta, 26-letnega ustanovitelja startupa, ki želi dobrodelnim organizacijam olajšati zbiranje sredstev v digitalni dobi.

Kdo lahko sodeluje?
Pravzaprav vsakdo. Chariyo namreč vsakomur omogoča, da na brezplačen in enostaven način daruje konkretnim projektom slovenskih dobrodelnih organizacij. Obiskovalci pomagajo tako, da si ogledajo video oglas enega od sodelujočih podjetij, to pa v zameno daruje 1 € za dobrodelni projekt po izbiri uporabnika.

Na začetku bo sodelovalo 6 projektov
Na platformi bo v prvi fazi sredstva zbiralo šest slovenskih dobrodelnih organizacij, vsaka s svojim dobrodelnim projektom. Gasilska zveza Slovenije bo zbirala dodatna sredstva za letovanje mladih gasilcev, Karitas Slovenije zbira donacije za mlade mamice študentke, Mačja hiša za boljše življenje prostoživečih muc. Sodelujejo še Ustanova za pediatrično kliniko, ki zbira sredstva za tehtnico za novorojenčke, Zveza Sonček za nujno obnovo dnevno-varstvenih centrov v Slovenj Gradcu, Ptuju in Ljubljani, in društvo Vesele nogice, ki vzpostavlja knjižnico orodij za nadomestno komunikacijo za otroke s hudimi govorno-jezikovnimi motnjami.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: