5. Festival čokolade – (Radovljica, 15.-17.4.2016) prinaša največjo čokolado na svetu in Tovarno čokolade | UPORABNA STRAN

5. Festival čokolade – (Radovljica, 15.-17.4.2016) prinaša največjo čokolado na svetu in Tovarno čokolade

5. Festival čokolade, največji čokoladni dogodek v Sloveniji se bo sedaj že tradicionalno odvil v Radovljici in sicer med 15. in 17.4.2016.

festival-cokolade-2016-radovljica-logo

Letos je festival nekoliko zrastel, saj so festival razširili na parkirni prostor za gostilno Kunstelj in na Vurnikov trg. Razlog za širitev je bil izjemno velik obisk festivala, hkrati pa so želeli razbremeniti osrednje prizorišče na Linhartovem trgu. Več prostora pomeni tudi več atraktivnih doživetij. Tako bo 4. Festival čokolade obsegal: Trg največje čokolade na svetu (Vurnikov trg), Kuhna, Čokoladni park, Park, Gostilna, Čokoladni živ žav (za gostilno Kunstelj), Tovarna čokolade, Čokoladni trg (Linhartov trg), Graščina, Trg čokoladnih sladic.

Da bo na festivalu nekoliko manjša gneča bodo stojnice na čokoladnem trgu nameščene le po eni strani šotora. Stojnice s ponudbo čokolade pa bodo na trgu pred cerkvijo. Na sejmu se bo predstavilo vsaj 47 raziskovalcev, med njimi je 11 novih ponudnikov, nekaj tudi iz Italije.

festival-cokolade-2016-radovljica

Klikni na sliiko za povečavo.

Razstavljalci čokolade: Čokoladnica Rajska ptica, Rustika, Čokoladnica Cukrček, Pekarna in čokoladnica Plešec, Čokoladnica Da Ponte, Čokoladni atelje Dobnik, Čokoladnica La Chocolate, Passero podeželska čokoladnica, Mojačokolada.si, Gorenjka, Berryshka, Čokoladnica Tramontana, Okusi Slovenije, Lucifer chocolate, Hiša trt, vina in čokolade Kunej, Medena kraljica, Hiša medu Božnar, BiJolada Chocowellness, Molinet, Slovenska čokoladnica Dolce Amore Chocolate, Martisan čokolada, Iridis Sweets, Skrivnosti kakava. Iz tujine oz. zastopniki pa: Ichoco s.r.l., Čokoladnica Cocoa Lesce, 24store, L´artigiano Perugino. S.r.l.

Razstavljalci čokoladnih slaščic: Lambergh, Château & Hotel, Srednja gostinska in turistična šola Radovljica, Pravljične pite, Vila Podvin, chef Uroš Štefelin, Skuhna, Lizin vrt d.o.o., Kavarna Kino, Papy, pasja pekarna, Waffle to go, Pekarna Resman Zgoša, Gaia slaščice, 18sedem3, Fit slaščice, Iris Vrabič s.p., CUDV Radovljica, Vinoteka Sodček, Pijine dobrote, Conditus, Borbončica, 1000 slaščic, Sandro Rajhart s.p., Premični gostinski obrati, Aleksander Despotović s.p.

Največja čokolada na svetu za Guinnessovo knjigo rekordov in Tovarna čokolade
Dve zanimivi novosti letošnjega festivala čokolade sta največja čokolada na svetu za Guinnessovo knjigo rekordov in Tovarna čokolade. V petek bo potekal postopek meritve za svetovni rekord največje čokolade na svetu in nato še razglasitev. V nedeljo pa bo kos čokolade, ki jo bodo naredili v Čokoladnici Cukrček, možno tudi kupiti.

Tovarna čokolade pa bo nova izobraževalna vsebina, kjer bo na ogled proizvodnja procesa po različnih fazah izdelave čokolade, možna bo tudi degustacija različnih faz izdelave. Tovarno čokolade bo predstavljal Sebastjan Kalinšek iz podjetja Skrivnosti kakava, 20chocolate.

Z vlakom na 5. Festival čokolade
Ker je železniška postaja v Radovljici le 100m stran od prizorišča festivala in ker je število parkirnih mest za avtomobile v Radovljici precej omejeno je vožnja z vlakom pravzaprav najboljša izbira. V nedeljo, 17.4.2016 se bo možno iz Ljubljane v Radovljico popeljati z muzejskim vlakom. Na njem bodo za animacijo poskrbeli Anton Tomaž Linhart, županova Micka in Gorenjkina punčka, ki bo vsakemu potniku podarila svojo čokolado. Več o tej ponudbi pa tukaj.

 

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: