Uporabniki NLB Klika od maja 2016 v osnovi z elektronskimi bančnimi izpiski, a do klasičnih se bo vseeno dalo priti | UPORABNA STRAN

Uporabniki NLB Klika od maja 2016 v osnovi z elektronskimi bančnimi izpiski, a do klasičnih se bo vseeno dalo priti

Uporabniki NLB-ja, ki so hkrati uporabniki NLB Klika so do sedaj lahko odnaročili papirnate izpiske. Od maja 2016 pa se bo to spremenilo, saj bodo ti uporabniki v osnovi prejemali zgolj elektronske bančne izpiske. Torej, NLB bo iz opt-out prešel v opt-in način.

nlb-Nova_Ljubljanska_banka_logo

Razlog, ki so ga zapisali pri NLB-ju je, da so elektronski izpiski na voljo v spletni banki na pregleden in enostaven način. Uporabniki NLB Klika namreč svoje bančne izpiske najdejo v spletni banki, v glavnem meniju, pod poglavjem »Izpiski«. Ločeno so prikazani izpiski osebnih računov, varčevalnih računov in varčevanj ter kartičnega poslovanja. Po izbiri in potrditvi računa, za katerega uporabnik želi pregledati elektronski izpisek, nato izbere še mesec posameznega izpiska. Izbrani izpisek, ki se prikaže v PDF obliki, pa uporabnik lahko shrani na svoj računalnik. Za pregled obvestil, ki so na hrbtni strani papirnega izpiska, uporabnik izbere možnosti »Aktualna obvestila«.

Kaj pa, če bi vseeno radi klasične izpiske?
Če bi še vedno želeli prejemati papirne izpiske po navadni pošti, lahko način posredovanja bančnih izpiskov spremenite v NLB Kliku v poglavju »Naročila«, v najbližji NLB Poslovalnici ali prek NLB Teledoma. Papirne izpiske boste dobili naslednji mesec po naročilu, s prometom preteklega meseca.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: