Projekt Varno na kolesu je zaključen in zmagovalna šola je OŠ Bršljin iz Novega mesta | UPORABNA STRAN

Projekt Varno na kolesu je zaključen in zmagovalna šola je OŠ Bršljin iz Novega mesta

Projekt Varno na kolesu, ki ga pripravlja družba Butan plin skupaj z Javno agencijo RS za varnost prometa, Kolesarsko zvezo Slovenije in v sodelovanju s partnerji družbo Telekom Slovenije, družbo BTC in Kolesarskim društvom Rog, je leto potekal že četrto leto zapored.

varno-na-kolesu-2

Vsako leto se na razpis prijavi več osnovnih šol, letos jih je sodelovalo 87, kar pomeni, da je sodelovalo več kot 2.500 otrok iz vse Slovenije.

Kaj je Varno na kolesu?
Varno na kolesu je vseslovenska kolesarska pobuda namenjena zagotavljanju prometne varnosti najmlajših kolesarjev. Izpostavlja varno vožnjo s kolesom, katere osnova je popolno opremljeno kolo ter predvsem kolesarska čelada. Ob tem pa opozarja tudi na problematiko neurejene kolesarske infrastrukture v marsikaterem slovenskem kraju.

varno-na-kolesu-1

Sodelovanje otrok in njihovih mentorjev poteka v treh različnih sklopov nalog, kjer šolarji opazujejo promet, varne in morebiti nevarne poti za kolesarje v svojem kraju, razmišljajo o obvezni opremi kolesa in o kolesarjenju kot zdravem in koristnem načinu preživljanja prostega časa.

Razglasitev letošnjega zmagovalca
V sredini maja so povabili 420 otrok iz desetih šol finalistk letošnjega razpisa Varno na kolesu na razglasitev zmagovalca. Mladim kolesarjem je na dogodku čimveč varnih kilometrov zaželel tudi veleposlanik Kraljevine Nizozemske, Bart Twaalfhoven, na pobudo katere se je razpis Varno na kolesu v letošnjem letu pridružil Evropskemu kolesarskemu festivalu.

Prvo mesto si je priborila OŠ Bršljin iz Novega mesta,na drugo mesto se je uvrstila OŠ Jurija Vege iz Moravč, tretje mesto pa je zasedla OŠ Pohorskega Odreda Slovenska Bistrica.

varno-na-kolesu

V finale so se uvrstile tudi OŠ Tišina, OŠ Sveti Tomaž, OŠ dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica, OŠ Šmartno v Tuhinju, OŠ Dobrepolje, OŠ Prestranek in OŠ Mislinja. Vse šole, ki so se uvrstile v finale so prejele denarno donacijo katere skupna vrednost je 5.500€, zmagovalna šola pa je prejela 1.000€

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: