Osnove Sherlocka Holmesa (Elementary) – 1. sezona na FOX Crime od ponedeljka do petka ob 23.00 | UPORABNA STRAN

Osnove Sherlocka Holmesa (Elementary) – 1. sezona na FOX Crime od ponedeljka do petka ob 23.00

Serijo Osnove Sherlocka Holmesa (Elementary) je v Slovenijo pripeljal Planet TV, na CBS-u so prejšnji mesec zaključili 4. sezono, potrjena pa je že 5.

Elementary

Na FOX Crime pa serije Osnove Sherlocka Holmesa (Elementary) še ni bilo, tako da gre za premiero za kanal. Serija se bo začela danes, 3.6.2016 ob 23.00, na sporedu pa bo od ponedeljka do petka ob 23.00. Prva sezona obsega 24 epizod.

V seriji igra Lee Miller detektiva Sherlocka Holmesa, Lucy Liu pa spoznamo v vlogi dr. Joan Watson. To je sodobna drama o zločinih in paru, ki v newyorški policiji rešuje nemogoče primere. Potem ko pade v nemilost v Londonu in po obvezni rehabilitaciji ekscentrični Sherlock pobegne na Manhattan, kjer ga bogati oče prisili, da živi s svojo najhujšo nočno moro, trezno spremljevalko, dr. Watsonovo. Nekoč uspešna zdravnica, dokler ni pred tremi leti izgubila bolnika in licenco, Watsonova svojo trenutno službo vidi kot priložnost, da pomaga ljudem in hkrati kot pokoro. Toda nemirni Sherlock ni niti najmanj podoben njeni prejšnji stranki. Obvesti jo, da je njeno znanje strokovnjakinje za odvisnost v njegovem primeru povsem nekoristno, saj si je sam sestavil porehabilitacijski program, ki vključuje delo policijskega svetovalca v New Yorku. Watsonova nima izbire in mora svojega jeznega varovanca spremljati v službo. Sherlock ugotovi, da mu njeno medicinsko znanje pride prav, Watsonova pa ugotovi, da ima žilico za preiskovalko. Sherlockova zveza na policiji, načelnik Tommy Gregson, iz prejšnjih izkušenj s Scotland Yardom ve, da je Sherlock genialen pri reševanju primerov, zato ga sprejme v svoji ekipi, v kateri je tudi detektiv Marcus Bell, vrhunski preiskovalec z izostreno intuicijo in zastrašujoče uspešno tehniko zasliševanja. Čeprav sprva dvomi o Holmesu in njegovih neobičajnih metodah, Bell začne spoznavati, da je Sherlock pridobitev za preiskave. Neukročeni Sherlock Holmes zdaj v New Yorku po mili volji rešuje zločine in jasno je, da bo potreboval nekoga, ki ga bo prizemljil, ta vloga pa v osnovi pripada Watsonovi.

Igrajo:
Jonny Lee Miller kot Sherlock Holmes
Lucy Liu kot Joan Watson
Aidan Quinn kot načelnik Thomas “Tommy” Gregson
Jon Michael Hill kot detektiv Marcus Bel
John Noble kot Morland Holmes

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: