Telekom Slovenije ima že 1000 LTE baznih postaj, 123 LTE-A (Cat6), pripravljeni pa so tudi na VoLTE in VoWiFi ter LTE-Advanced Pro | UPORABNA STRAN

Telekom Slovenije ima že 1000 LTE baznih postaj, 123 LTE-A (Cat6), pripravljeni pa so tudi na VoLTE in VoWiFi ter LTE-Advanced Pro

Telekom Slovenije je na omrežju Mobitel LTE presegel številko 1000 baznih postaj, tako da sedaj z LTE signalom pokrivajo 555 krajev in 97% prebivalstva.

telekom-slovenije-logo

Tisoča bazna LTE bazna postaja je bila vzpostavljena v Tomaju na Krasu. Pri teh baznih pa gre praviloma za LTE Cat4, ki omogoča hitrost do 150/50 Mbps.

Do 300 Mbps na 123 lokacijah
Telekom Slovenije na 123 lokacijah po Sloveniji ponuja tudi LTE Advanced (Cat6 ali več), ki omogoča hitrost prenosa podatkov do 300/50 Mbps. Tukaj gre predvsem za bolj frekventne lokacije, takšne kjer so potrebe po širokopasovnem dostopu večje.

Kaj pa VoLTE in VoWiFi?
Iz Telekoma Slovenije so sporočili, da je njihovo omrežje na SRVCC-VoLTE (Voice over LTE) in VoWiFi (Voice over WiFi). Vklopili pa ga bodo, ko bodo proizvajalci na slovenskem trgu ponudili telefone z dovolj stabilnim delovanjem teh dveh storitev. Pripravljajo pa se tudi na uvedbo LTE-Advanced Pro (3GPP Release 13).

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: