Žal si v Sloveniji golfa na olimpijskih igrah 2016 ne bomo mogli ogledati, ker ga RTV Slovenija ne bo prenašal | UPORABNA STRAN

Žal si v Sloveniji golfa na olimpijskih igrah 2016 ne bomo mogli ogledati, ker ga RTV Slovenija ne bo prenašal

Golf na olimpijskih igrah 2016 bo prisoten prvič po 112-ih letih in hkrati šele tretjič v zgodovini modernih olimpijskih iger. Več o tem si lahko preberete v tem članku (Golf na olimpijskih igrah 2016 v Riu- letos šele tretjič v zgodovini in prvič po letu 1904).

rtv-slovenija-golf

Prenos Golf turnirja na olimpijskih igrah 2016 v živo v Sloveniji?
Žal boste vsi navdušeni golfisti in vsi tisti, ki golf samo spremljate precej slabe volje, saj v Sloveniji prenosa tekem golf turnirja na olimpijskih igrah 2016 v živo ne bo. Pravice za prenos v Sloveniji ima RTV Slovenija, te si je zagotovil že leta 2012, ko je sklenila redistribucijski dogovor z agencijo Sportfive, ki ima pravice za Evropo za olimpijske igre 2016 v Riu.

Iz RTV Slovenija so sporočili sledeče:

»Golfa tako, kot še nekaterih drugih športov ne bomo prenašali. Ekskluzivne pravice za predvajanje ima RTV Slovenija, sicer pa se nihče v Sloveniji pri RTV Slovenija ni zanimal za pridobitev pravic. Za OI je na voljo več kot 5000 ur programa, ki ga je na zgolj enem kanalu v 14 urah dnevno, kolikor ima na voljo Televizija Slovenija, nemogoče predvajati. Zato smo pripravili skrben izbor prenosa športov – poudarek je na slovenskih nastopih in prenosih velike večine vseh drugih finalnih odločitev.«

Odgovor RTV Slovenija je majčkeno netočen, saj določene prenose izvajajo tudi prek spletnega programa MMC TV in ne zgolj prek TV Slovenija 2. Na sporedu za nedeljo, 14.8.2016 je sicer ob 14.25 napisano »Atletika – maraton (Ž) vmes golf, rokomet (Ž)«, a tukaj bo najverjetneje šlo le za nekajminutni vklop v moški del golf turnirja.

Kaj pa SK Golf (Sport Klub Golf)?
V Sloveniji imamo en program, ki je specializiran za prenose golf turnirjev, a kot so sporočili iz RTV Slovenija se Sport Klub pod katerega sodi program SK Golf (Sport Klub Golf) ni zanimal za odkup pravic za redistribucijo golf tekem na olimpijskih igrah 2016. Žal to pomeni, da v Sloveniji tekem uradno ne bo možno gledati nikjer.

Kaj pa alternative?
Najboljša alternativa je ameriški Golf Channel, ki sodi pod NBCUniversal. Golf Channel bo namreč z olimpijskih iger 2016 prenašal zgolj golf in to v celoti (vse dni oba turnirja). Druga najboljša alternativa pa je BBC Four, ki je na voljo prek BBC iPlayerja.

Sorodni članki

1 komentar

  1. […] **Žal si v Sloveniji golfa na olimpijskih igrah 2016 ne bomo mogli ogledati, ker ga RTV Slovenija ne …** […]

Komentiraj

Anti-Spam: