Danes, 16.9. je svetovni dan odgovornega pitja piva – uživajte v pivu, ne ga zlivat vase | UPORABNA STRAN

Danes, 16.9. je svetovni dan odgovornega pitja piva – uživajte v pivu, ne ga zlivat vase

Svetovni dan odgovornega pitja piva od lanskega leta obeležujemo globalno, saj je pobuda treh največjih svetovnih pivovarjev prerastla v globalni dan. 16. september je tako postal svetovni dan odgovornega pitja piva.

logo-svetovni-dan-odgovornega-pitja-piva

Pivo je najbolj priljubljena nizko alkoholna pijača na svetu in igra pomembno vlogo tudi v lokalnem družbenem in gospodarskem okolju. Zloraba alkohola in njegove posledice ostajajo resen globalni in tudi lokalni izziv, zato se slovenski pivovarji aktivno zavzemajo za ustrezno iskanje rešitev. Podpirajo strategijo EU, ki pomaga državam članicam pri zmanjševanju vzrokov in posledic uživanja alkohola.

Slovenski pivovarji so prek Združenja slovenskih pivovarn, ki je član Evropskega združenja pivovarjev (The Brewers of Europe), vključeni v pobude, usmerjene v dvig znanja in zavedanja potrošnikov o nevarnostih zlorab alkohola ter zmanjšanje vzrokov in posledic njegove zlorabe.

Kaj pa počnejo slovenski pivovarji?
Heineken je pred kratkim začel s kampanjo Cities »Živi z mestom« v kateri bodo osveščali kolesarje o koristih prevoza s kolesom, a je za to potrebno ohraniti trezno glavo. Pivovarna Laško Union za blagovno znamko Union pripravljajo kreativno akcijo »Daj si duška, a pij odgovorno!« Za blagovno znamko Laško bodo sporočila o odgovornem pitju prenesli s pomočjo glasbe. Šank Rocki, The Drinkersi in 6 Pack Čukur bodo priredili besedila njihovih priljubljenih pesmi, ki v novih verzijah nosijo pozitivno sporočilo odgovornega, zmernega pitja. Tako bodo skladbe Maček, Šank Rockov, Lepi in trezni, The Drinkers ter Šluk šluk, 6pack Čukurja za en dan namesto popivanja opevale pomembnost zmernosti. Pesmi bo moč slišati na Radiu 1 in Valu 202.

1. ocenjevanje domačih piv in pivski vitez 2016
Na gradu Jable pri Mengšu bodo pivovarji pripravili prvo ocenjevanje domačih piv v sodelovanju z Institutom za hmeljarstvo in pivovarstvo Žalec in izbrali prvega pivskega viteza 2016.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: