Film Houston, imamo problem! si lahko sedaj ogledate na HBO GO in HBO OD | UPORABNA STRAN

Film Houston, imamo problem! si lahko sedaj ogledate na HBO GO in HBO OD

Film Houston, imamo problem! (Houston, We Have a Problem!) režiserja Žige Virca je prvi film korporacije HBO v regiji Adria in zato je povsem logično, da se je po končanem predvajanju na filmskih platnih najprej selil na HBO.

houston-imamo-problem

Film je bil že predvajan na številnih priznanih filmskih festivalih, kot sta neodvisni ameriški filmski festival Roberta De Nira Tribeca Film Festival in češki filmski festival Karlovy Vary, v oktobru pa bo predvajan tudi na BFI London Film Festivalu. Na Festivalu Slovenskega Filma je prejel kar tri nagrade (najboljši celovečerni film, najboljša režija in najboljši igralec – Božidar Smiljanić) v avgustu je bil nagrajen z nagrado publike na Mediteran Film Festivalu, predvajan pa je bil tudi na 63. Puljskem Filmskem Festivalu.

houston-imamo-problem-1

Premiera filma Houston, imamo problem! na HBO Slovenija je bila 25.9.2016, od takrat pa je na voljo tudi na HBO GO in HBO OD.

Zgodba
Hladna vojna, vesoljska tekma in ameriški pristanek na Luni so bile prelomnice, ki so zaznamovale polpreteklo zgodovino. Te dogodke pa obkroža tančica skrivnosti, ki še danes burijo domišljijo. Film Houston, imamo problem! režiserja Žige Virca je nov, svež prispevek k razmišljanju in razpravam o teorijah zarot. Ta intrigantski igrano-dokumentarni film raziskuje mit o domnevnem ameriškem nakupu tajnega jugoslovanskega vesoljskega programa v zgodnjih šestdesetih letih, vrednem več milijard dolarjev.

houston-imamo-problem-2

Mednarodne spletke v času hladne vojne, razkritja skrivnih dokumentov ter zakulisni dogovor med ameriškim predsednikom Johnom F. Kennedyjem in jugoslovanskim maršalom Titom so samo vrh ledene gore v režijskem prvencu slovenskega filmskega ustvarjalca Žige Virca. Njegov fiktivni dokumentarec briše meje med dejstvi in namišljenimi dogodki ter preiskuje mit v ozadju ameriške dirke, da bi kot prva država poslali človeka na Mesec. Posel, vreden več milijard dolarjev, naj bi predvidel nakup jugoslovanskega vesoljskega programa s strani ZDA v zgodnjih šestdesetih letih.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: