HBO išče originalne scenarije za serije iz Adria regije – na First Draft natečaj se lahko prijavite do 15.11.2016 | UPORABNA STRAN

HBO išče originalne scenarije za serije iz Adria regije – na First Draft natečaj se lahko prijavite do 15.11.2016

HBO je objavil natečaj First Draft z namenom poiskati originalne scenarije za serije iz Adria regije. HBO Adria, pod katerega sodi tudi HBO Slovenija je s podporo filma Houston, imamo problem! že naredila prvi korak k HBO produkciji vsebin iz naše regije.

hbo-adria-first-draft

HBO Europe od leta 2010 producira ostne serije na Češkem, Poljskem, Madžarskem in v Romuniji. Tako so med drugim nastale serije Goreči grm (Burning Bush), Zlato življenje (Aranyélet), Mamon, Pakt, Shall We Kiss, Krdelo (Wataha) in mnoge druge. Sedaj pa HBO išče scenarije za novo serijo tudi v Sloveniji, Srbiji, na Hrvaškem, v Makedoniji, Bosni in Hercegovini ter Črni Gori.

Steve Matthews, izvršni producent dramskega razvoja HBO Europe je povedal:”Podobno kot v matičnem podjetju je poudarek poslovne strategije programa HBO Europe na razvoju in produkciji vrhunskih televizijskih serij. Naš glavni cilj je sodelovanje s krajevnimi talenti, da bi uspešno razvili serije, namenjene predvsem domačim gledalcem, ki slonijo na izvirnih lokalnih idejah. To je obenem tudi cilj natečaja ‘First Draft’, s katerim iščemo najboljše scenarije iz regije Adria.”

Do kdaj je možna prijava in kakšni so pogoji?
Prijava na HBO Adria natečaj ‘First Draft’ je možna do 15.11.2016 na spletni strani hbo.si/firstdraft. Prijava mora vsebovati celoten scenarij prvega dela tedenske serije v trajanju 30 ali 60 minut. Ena sezona mora imeti najmanj 4 in največ 13 delov. Zgodba mora biti umeščena v današnji čas, na območje regije Adria (v eno ali več držav te regije, ki jo tvorijo Slovenija, Hrvaška, Srbija, Makedonija, Bosna in Hercegovina ter Črna Gora). Drugih omejitev žanra pa ni.

Kdaj kdaj bodo znani rezultati?
Kot so zapisali pri HBO Adria bodo rezultate natečaja First Draft objavili najpozneje do 1. Marca 2017.

Rezultati natečaja bodo objavljeni na začetni spletni strani natečaja ‘First Draft’ ter v obvestilu za medije najpozneje do 1. marca 2017.

Sorodni članki

1 komentar

  1. […] HBO išče originalne scenarije za serije iz Adria regije – na First Draft natečaj se lahko prija… (0) HBO je objavil natečaj First Draft z namenom poiskati originalne scenarije za serije iz […]

Komentiraj

Anti-Spam: