Novi Sony Bravia televizorji prinašajo 4K in HDR, serija ZD9 pa še globlje črne odtenke ter boljši kontrast | UPORABNA STRAN

Novi Sony Bravia televizorji prinašajo 4K in HDR, serija ZD9 pa še globlje črne odtenke ter boljši kontrast

Sony pri televizorjih letos stavi na 4K in HDR, saj je predstavil precej različnih modelov, ki ponujajo to kombinacijo. Obstoječim linijam pa so dodali njihovo najboljšo, ki so jo poimenovali ZD9 in prinaša še bolj realističen in naraven prikaz barv ter visoke kontraste.

sony-bravia-zd9

 

 

Serija Bravia 4K HDR ZD9 prinaša nov mehanizem obdelave slik Processor X1 Extreme ter tehnologijo za osvetlitev ozadja Backlight Master Drive, ki omogoča visok kontrast in širok razpon svetilnosti. X1 Extreme v primerjavi z X1 sliko obdeluje za 40% bolje/hitreje, hkrati pa dodaja nove tehnologije obdelave (HDR vnovično obdelavo objekta, dvojno obdelavo baze podatkov in postopkom Super Bit Mapping). Backlight Master Drive pa omogoča natančno upravljanje z vsako LED posebej, hkrati pa optična struktura območja LED zbira oddano svetlobo LED na izbranem mestu in to področje natančneje fokusira. Rezultat tega je visok kontrast in posledično večji užitek ob gledanju televizije.

Tako kot je sedaj to pri Sonyju že v navadi je tudi ZD9 opremljen z Android TV operacijskim sistemom. Televizija pa je na voljo v treh različnih velikostih in sicer 65, 75 in 100 inčih.

sony-z-series-1200-80

Sony pa je razširil tudi Bravia televizij še z petimi drugimi serijami, ki imajo 4K HDR ločljivost. To pa so: XD83, XD80, XD75, XD70 in SD80. XD83 je na voljo v 49 in 43 inčni različici, XD80 v 55, 49 in 43 inčni, XD75 v 65 inčni, XD70 v 55 in 49 inčni ter SD80 v 50 inčni različici. Na vseh teh televizijah prav tako teče Android TV operacijski sistem.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: