Pr’Hostar, slovenska komedija režiserja Luke Marčetića o gorenjskih gaunarjih je že v slovenskih kinematografih

Pr’Hostar je nov slovenski celovečerni film režiserja Luke Marčetića, ki se je razvil iz istoimenske YouTube spletne serije. Film, ki govori o gorenjskih gaunarjih je na premiernih predvajanjih po Sloveniji požel ogromno zanimanja, saj so razprodajali dvorane eno za drugo. Upajmo, da dober začetek nakazuje tudi dobro nadaljevanje.

pr-hostar

Slovenski mojstri satire so se v filmu osredotočili na hudomušno predstavitev boja malega človeka proti pogoltni oblasti in požrešnim posameznikom. Scenarij filma, pod katerega sta se podpisala Goran Hrvaćanin in Dejan Krupić, preko likov zaposlenih v hotelu Pr’Hostar poskuša prikazali vsakodnevne frustracije navadnih delavcev, ki so podvrženi raznovrstnim zahtevam in kapricam nadrejenih, a tudi sami niso brez svojih muh.

pr-hostar-goran-hrvacanin-jerc

Komedija gledalce popelje v majhen hotel Pr’Hostar, ki posluje razmeroma slabo. Razlog za takšno stanje se v veliki meri skriva pri stiskaškem in pogoltnem direktorju, a svoj delež krivde nosi tudi neodgovorno osebje hotela. Direktor se je odločil, da se hotel proda in nov kupec je s svojo priležnico in tolmačem prišel na ogled. Zaposleni, ki seveda nočejo izgubiti služb, so stvari vzeli v svoje roke in poskušajo sabotirati prodajo.

pr-hostar-dejan-krupic-matevz

Igralska zasedba filma Pr’Hostar: Dejan Krupić, Goran Hrvaćanin, Igor Kešina, Miha Brajnik, Mateja Terseglav, Aljoša Armuš, Haris Raković, Mario Ćulibrk, Luka Marčetić, Niko Zagode, Yulya Molina, Miri Bolte, Uroš Albert in Jože Robežnik.

Sorodni članki

2x komentirano

  1. […] Več o filmu si lahko preberete tukaj (Pr’Hostar, slovenska komedija režiserja Luke Marčetića o gorenjskih gaunarjih je že v slovensk…). […]

  2. […] zgodbe filma kdo še ne pozna, si lahko o njej več prebere tukaj (Pr’Hostar, slovenska komedija režiserja Luke Marčetića o gorenjskih gaunarjih). Napovednik pa je na voljo […]

Komentiraj

Anti-Spam: