Vaiana (Moana) – Disneyjeva animirana pustolovščina prinaša oceansko avanturo polno glasbe / tudi v 3D

Film Vaiana – iskanje bajeslovnega otoka (Moana) je nov Disneyjev animiran fantazijsko pustolovski film. Gre za 56. film produkcijske hiše Walt Disney Animation Studios, tokrat pod taktirko režiserjev Rona Clementsa in Johna Muskerja.

vaiana-moana

103 minute dolg film s proračunom 150 mio $ na redne sporede slovenskih kinematografov prihaja jutri, 24.11.2016, kar je dan po premieri v Ameriki. V originalni izvedbi je glas Moani (Vaiana) posodila Auli’i Cravalho, Mauiju pa Dwayne Johnson. Pri slovenskih sinhronizaciji pa sta jima glasove posodila Katja Ajster Kataya (Vaiana) in Rok Kunaver (Maui). Vesna Jevnikar Perko se je predstavila kot Nana Tala, Primož Pirnat kot Tui, Tanja Đurić Ribič kot Sina ter Marjan Bunič kot Tamatoa.

Film Vaiana – iskanje bajeslovnega otoka (Moana) pa je, tako kot se za Disneyjev film spodobi bogat tudi z glasbo. Glasbo so v originalu spisali Lin-Manuel Miranda, Opetaia Foa’i in Mark Mancina. Za petje so pri slovenski sinhronizaciji poskrbeli Vaiana – Katja Ajster Kataya, Maui – Tim Kores, Nana Tala: Diana Lečnik, Tui – Klemen Bunderla. Vojko Sfiligoj pa je skrbel za režijo pesmi.

Zgodba
Zgodba filma Vaiana (Moana) z odličnimi ocenami (RottenTomatoes 8/10 in 4.4/5; Metacritic 80%) gre takole. Vaiana, ki je polna navdiha, poguma in izjemne mistične povezanosti z oceanom se je odpravila na nevarno pot, da bi odkrila izgubljeno skrivnost svojega ljudstva in mu tako pomagala. Na poti sreča Mauia – nekoč močnega polboga, ki je prav tako ustvarjen na osnovi legende in ima poseben trnek, s pomočjo katerega lahko celo dvigne cel otok iz morja. Maui vodi Vaiano skozi preizkušenj polno potovanje in ji pomaga, da postane vrhunska morjeplovka. Skupaj plujeta prek oceana in med nevarno ter akcije polno pustolovščino srečujeta številne velikanske pošasti ter se soočita s precej zahtevnimi preizkušnjami. Vaiana s svojo potjo izpolni starodavno nalogo svojih prednikov ter odkrije nekaj, kar je že od nekdaj iskala – lastno identiteto.

Napovednik filma Vaiana – iskanje bajeslovnega otoka (Moana)

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: