Osma zdraviliška in wellness poslovna borza SPA-CE je v Terme Dolenjske Toplice privabila goste iz 14-ih držav | UPORABNA STRAN

Osma zdraviliška in wellness poslovna borza SPA-CE je v Terme Dolenjske Toplice privabila goste iz 14-ih držav

Konec prejšnjega tedna je v Termah Dolenjske Toplice potekala že osma poslovna borza zdraviliškega in wellness turizma v Srednji Evropi, SPA-CE. Na poslovni borzi so se ponudniki zdraviliških in wellness storitev iz Slovenije, Hrvaške in Madžarske predstavili gostom iz 14-ih držav.

spa-ce-borza-2016-1

Na strani razstavljavcev so se na 8. SPA-CE borzi predstavili: Skupnost slovenskih naravnih zdravilišč, Slovenska turistična organizacija, Terme Krka, Danubius Hotels Group, Zdravilišče Rogaška-Zdravstvo, Soline (Thalasso Spa Lepa Vida), Sava turizem, Terme Resort, Thermana Laško, Terme Maribor, Terme Topolšica, Terme Vivat, Terme Olimia, Jadranka Mali Lošinj, Terme Zreče, Rogaška Hotels, Adria Airways in Terme Snovik – Kamnik.

Gostje, nekateri celo iz Dubaja in Izraela so bili poleg poslovnih sestankov z razstavljalci deležni nekaterih novosti. Iztok Altbauer, direktor Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč je razložil: »S sodelovanjem v kreativnih v kreativnih »team-bonding« delavnicah je udeležencem ponujena interaktivna izkušnja na 4 področjih; zdravje & zdrava prehrana, ponudba wellness storitev, ponudba medicinskih storitev in zdravo življenje. Novost je bil tudi Medical Spa Expert Forum, kjer je v diskusiji na temo preventivnih programov sodelovala skupina zdravnikov specialistov iz Nemčije.«

mde

mde

30 nemških zdravnikov iz različnih področij so pripeljali z namenom, da jih seznanijo s ponudbo rehabilitacije in preventivnih programov v Sloveniji. Preventivne programe namreč priznavajo tudi nemške zavarovalnice in tako lahko gost iz Nemčije dobi del plačanih storitev povrnjenih s strani njihove zavarovalnice. Kot je pojasnil Altbauer se bodo na nemškem trgu trudili priti na področje zavarovalnic, kjer upajo na podpis pogodbe z njihovimi partnerji in s tem bo gostom omogočeno priznanje dela stroškov plačanih storitev.

V okviru borze so organizatorji pripravili tudi izobraževalni program in okroglo mizo na temo »On-line vs. Off-line – Spletni proti klasičnim organizatorjem potovanj in globalni distribucijski sistemi«.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: