Simobil bo v letu 2017 postal A1, blagovna znamka Simobil pa bo prenehala obstajati

Simobil bo v letu 2017 postal A1 so sporočili iz družbe SI.MOBIL telekomunikacijske storitve, d.d. To posledično pomeni, da bo blagovna znamka Simobil tekom leta 2017 prenehala obstajati. Kdaj točno naj bi se to zgodilo v družbi še niso želeli povedati, so pa dodali, da se bo A1 uvajal postopoma.

a1-austria-logo-2011

Zakaj A1?
Sprememba iz Simobil v A1 naj bi družbi pripomogla pri nadaljnji rasti na slovenskem trgu tako na področjih mobilnih in fiksnih storitev kot tudi naprednih digitalnih rešitev. Iz tega je moč razumeti, da bo do konvergenčne storitve (beri Amis) začeli tržiti s preoblikovanjem družbe. V Sloveniji je podobno preoblikovanje že izvedel Telekom Slovenije, ki je ukinil blagovno znamko Mobitel, v letošnjem letu pa tudi Itak.

A1 je sicer vodilno telekomunikacijsko podjetje na avstrijskem trgu in blagovna znamka, ki je sinonim za celovite komunikacijske rešitve. Hkrati pa je Telekom Austria (A1) lastnik družbe Simobil, lastnik obeh pa je mehiška družba América Móvil.

Dejan Turk, predsednik uprave Simobila je ob napovedi preoblikovanja Simobila v A1 povedal »Premik v strateškem položaju družbe Simobil kot tudi spremembe v izjemno dinamičnem okolju so povod za nov razvojni korak v smeri novega pozicioniranja in zagotavljanja novih prednosti za uporabnike, ki ga bo Simobil izvedel tekom leta 2017. Prehod na novo znamko nam bo omogočil uporabo izrazitih prednosti in koristi, ki jih nosi znamka A1. S tem bomo nadaljevali krepitev svojega položaja na slovenskem trgu.«

Kaj pa BOB?
Na vprašanje kako bo z blagovno znamko Bob, pa so iz družbe sporočili, da ta tudi po preoblikovanju blagovne znamke Simobil v A1 ostaja.

Sorodni članki

1 komentar

  1. […] d. d. uradno preimenoval v A1 Slovenija d. d.. Prihod blagovne znamke A1 Slovenija, ki so jo napovedali že lani, so v družbi pospremili s sloganom »Začetek nečesa izjemnega.« Obljubljajo predvsem odlično […]

Komentiraj

Anti-Spam: