BTC City ima štiri Avant2Go car sharing lokacije, uveden pa je bil tudi koncept živega laboratorija / Living Lab | UPORABNA STRAN

BTC City ima štiri Avant2Go car sharing lokacije, uveden pa je bil tudi koncept živega laboratorija / Living Lab

BTC City je tako kot pove že njegovo ime mesto v malem, a z eno posebnostjo in to je, da so v privatni lasti in se tako lahko nekoliko lažje priključijo zanimivim projektom. Tako je bilo tudi z Avant2Go car sharing sistemom.

avant2go-btc-city

Avant2Go ima v BTC Cityju štiri lokacije in sicer: BTC – Kristalna palača, BTC – Vitacare BIO Market, BTC – Street food ter BTC – Trg mladih. Tako so pokriti vsi glavni kotički BTC-ja, morda ne bi škodilo, če bi bile postaje tudi v obeh garažnih hišah v BTC-ju, a tudi tako je vse dostopno z nekaj minutkami hoje.
Avant2Go in BTC d.d. pa sta na območju BTC Cityju Ljubljana z decembrom zagnala še dve novosti. Prvi je poslovni car sharing model, ki je vzpostavljen v Kristalni palači, druga pa je znižana minimalna cena plačila storitve Avant2Go.

avant2go-btc-city-1

Poslovna rešitev bo namenjena zgolj podjetjem, tisto drugo pa dejansko lahko koristijo vsi. Gre pa za to, da so v primeru, da Avant2Go avtomobil vzameš in pustiš na katerikoli od štirih lokacij v BTC-ju je najnižja cena uporabe storitve od 0.9€ za Smarta do 1.5€ za BMW i3 namesto 3€ pri Smartu in 5€ pri BMW i3. Na ta način so omogočili, da je npr. odhod na kosilo na drugo stran BTC-ja povsem smiseln tudi z Avant2Go avtomobilom.

avant2go-btc-city-2

BTC bo po besedah Julija Božiča, izvršnega direktorja za inovacije in digitalizacijo poslovanja pri BTC-ju skupaj z Avant2Go, ki uporablja 100% električne avtomobile skrbel za spodbujanje trajnostne mobilnosti na eni strani in dokazoval, da je BTC City Ljubljana živi laboratorij (Living Lab) za preizkušanje inovativnih in trajnostnih rešitev na drugi strani.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: