12 novih lokacij BicikeLJ postajališč, ki bodo na voljo v prvi polovici leta 2017 | UPORABNA STRAN

12 novih lokacij BicikeLJ postajališč, ki bodo na voljo v prvi polovici leta 2017

12 novih lokacij Bicikelj postajališče v Ljubljani je znanih, njihova gradnja pa se bo začela predvidoma februarja 2017. Kot so sporočili iz Mestne občine Ljubljana so se glede lokacij uskladili z zasebnim partnerjev v projektu t.j. Europlakat.

bicikelj-pr-barje

 

 

Okviren seznam lokacij novih BicikeLJ postajališč so v MOL-u objavili v publikaciji Kolesarski letopis 2014 – 2015, a usklajene lokacije se od teh nekoliko razlikujejo, saj kot so pojasnili je šlo za predloge, kam bi bilo glede na potrebe in povpraševanje najbolj smiselno, da se mreža širi, ne pa dejanski načrt izvedbe.

20 novih BicikeLJ postaj od tega 2 že stojita
Na podlagi dogovora o širitvi mreže BicikeLJ med MOL-om in Europlakatom bo Ljubljana v prihodnjih dveh letih dobila 20 novih postajališč in 200 dodatnih mestnih koles. Od tega dve postajališči že stojita in sicer sta to Trnovo ter P+R Barje. Tako da je Europlakat v skladu z dogovorom obvezan postaviti še 18 dodatnih postajališč, kar bo mrežo BicikeLJ razširino na 56 postajališč po Ljubljani.

Kje bo stalo 12 novih BicikeLJ postajališč?
Trenutno sta MOL in Europlakat izbrala naslednjih 12 lokacij za postavitev postajališč BicikeLJ, ki se bodo začela graditi predvidoma februarja. Preostalih 6 lokacija pa še ni znanih.
1. P+R Dolgi most
2. Bonifacija – Tržaška cesta 123
3. Antonov trg – Tržaška cesta 82
4. Bratovževa ploščad – Dunajska cesta 211
5. Linhartova cesta – Topniška cesta 52,54
6. Dunajska cesta 186, 188
7. Štepanjsko naselje – Jakčeva ulica 40
8. Vilharjeva – Topniška
9. Savsko naselje – Savska cesta
10. Kajuhova ulica pred Hoferjem (plačnik je Hofer)
11. Brodarjev trg
12. Preglov trg

Sorodni članki

1 komentar

  1. […] BicikeLj postajališča v Ljubljani se, tako kot je bilo obljubljeno konec lanskega leta, že postavljajo. V tej fazi bo postavljenih 12 postajališč, a v pogodbi med MOL-om in […]

Komentiraj

Anti-Spam: