La La Land (Dežela La La) je od 5.1.2017 na voljo tudi v slovenskih kinematografih | UPORABNA STRAN

La La Land (Dežela La La) je od 5.1.2017 na voljo tudi v slovenskih kinematografih

Dežela La La oz. v izvirniku La La Land je romantični muzikal s primesmi dramske komedije, ki žanje uspehe na festivalih po tujini. Režiser 128 minut dolgega filma je Damien Chazelle v njem pa igrajo Ryan Gosling, Emma Stone, John Legend in Rosemarie DeWitt.

dezela-la-la-la-la-land-poster

Filma La La Land je premiero doživel 31.8.2016 na filmskem festivalu v Benetkah, konec decembra je prišlo do globalne distribucije in včeraj, 5.1.2017 smo ga na redne sporede dobili tudi v Sloveniji. Proračun filma polnega plesa in pesmi je bil 30 milijonov $, a trenutno je njegov promet (Box Office) že blizu 70 milijonov $. Za distribucijo filma v Sloveniji skrbi Blitz Film.

dezela-la-la-la-la-land-1

Odlične ocene filma
Poleg nagrad, ki jih je prejel film La La Land (Najboljša igralka – Benetke, nagrada občinstva – Toronto, nagrada občinstva za najboljši igrani celovečerec – Hamptons, Hollywoodska filmska nagrada za fotografijo in produkcijo …) so odlične tudi ocene filma na Rotten Tomatoes ima film 92% odobravanje in oceno 8.7/10, pri Metacritic pa 93/100. Ker sem si film tudi sam že ogledal lahko povem, da je to odličen muzikal in ima res veliko možnosti, da pobere precej Zlatih globusov (ima namreč 7 nominacij).

Zgodba
Mia (Emma Stone) si želi postati igralka. Kadar ne poskuša sreče na avdicijah, v kantini streže kavo filmskim zvezdnikom. Sebastian (Ryan Gosling) je strasten jazzovski pianist, ki si služi kruh z igranjem v zanikrnih barih. Sorodni duši se srečata v srcu Los Angelesa in po nekaj nerodnih srečanjih iskrica končno preskoči. A medtem ko mlada zaljubljenca plezata po lestvi uspeha, začno njuno romanco ogrožati prav sanje, ki jim tako predano sledita.

Slovenski napovednik filma si lahko ogledate spodaj.

Sorodni članki

1 komentar

  1. […] Podelitev bo letos vodil komik Jummy Fallon, film La La Land (Dežela La La) pa je nominiran v kategorijah najboljši muzikal/komedija, glavna možka vloga, glavna ženska vloga, režija, scenarij, najboljša izvirna glasba in najboljša izvirna pesem. Film, ki ga je režiral Damien Chazelle, v njem pa glavni vlogo igrata Emma Stone in Ryan Gosling. Več o filmu in njegov napovednik si lahko ogledate v tem članku (La La Land (Dežela La La) je od 5.1.2017 na voljo tudi v slovenskih kinematografih). […]

Komentiraj

Anti-Spam: