La La Land (Dežela La La) z največ nominacijami za Zlate globuse, ki jih bodo podeljevali 9.1.2017 | UPORABNA STRAN

La La Land (Dežela La La) z največ nominacijami za Zlate globuse, ki jih bodo podeljevali 9.1.2017

Muzikal La La Land (Dežela La La), ki si ga že lahko ogledate v slovenskih kinematografih je pobral že precej nagrad na festivalih, tisto piko na i pa daje kar 7 nominacij za Zlate globuse, kar je največ nominacij za 74. podelitev Zlatih globusov, ki bo v ponedeljek, 9.1.2017 ob 2.00 (CET).

dezela-la-la-la-la-land-1

Podelitev bo letos vodil komik Jummy Fallon, film La La Land (Dežela La La) pa je nominiran v kategorijah najboljši muzikal/komedija, glavna možka vloga, glavna ženska vloga, režija, scenarij, najboljša izvirna glasba in najboljša izvirna pesem. Film, ki ga je režiral Damien Chazelle, v njem pa glavni vlogo igrata Emma Stone in Ryan Gosling. Več o filmu in njegov napovednik si lahko ogledate v tem članku (La La Land (Dežela La La) je od 5.1.2017 na voljo tudi v slovenskih kinematografih).

6 nominacij za Zlate globuse je prejel film Moonlight. Nominiran je v kategorijah najboljša drama, najboljša režija, scenarij, najboljšo stransko žensko vlogo in najboljša izvirna glasba.

5 nominacij je prejel film Manchester by the Sea
4 nominacije sta prejela Florence Foster Jenkins (Slavno neslavna Florence) in Lion (Lev),
3 so prejeli filmi Hacksaw Ridge (Greben rešenih), Hell or High Water (Za vsako ceno) in Nocturnal Animals
2 nominaciji pa filmi 20th Century Women, Arrival (Prihod), Deadpool, Elle, Fences, Hidden Figures, Loving, Moana (Vaiana) ter Sing (Zapoj)

Med televizijskimi serijami pa je največ nominacij prejela serija The People v. O. J. Simpson: American Crime Story in sicer pet. Štiri nominacije ima The Night Manager, po tri pa Black-ish, The Crown, The Night Of, This Is Us in Westworld.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: