Balerina in Viktor (Ballerina) animiran družinski film o siroti iz francoske Bretanije si lahko ogledate tudi v Sloveniji

Balerina in Viktor (Ballerina) je animiran družinski film, ki je nastal v kanadsko francoski koprodukciji in govori o Feliciji, siroti iz francoske Bretanije, ki si želi zgolj eno, plesati. Režiserja 85 minut dolgega filma sta Eric Summer in Éric Warin.

ballerina-in-viktor_slo

Film s poračunom 30 mio $ je sinhroniziran v slovenščino, glasove so mu posodili Aleksander Golja, Tina Ogrin, Mirko Medved, Maja Kunšič, Katja Ogrin, Emanuela Montanič in Sašo Prešeren. V originalni različici pa glasove posojajo Elle Fanning, Dane DeHaan, Maddie Ziegler in Carly Rae Jepsen.

ballerina-in-viktor-7

Scenarij za film so napisali Carol Noble, Erica Summerja in Laurenta Zeitouna, nastajal pa je tudi s pomočjo zajemanja plesnih korakov zvezdnikov pariške Opere Aurélie Dupont in Jérémieja Bélingarda.

Zgodba
11 letna Felicija se z najboljšim prijateljem Viktorjem, ki si želi postati velik izumitelj, domisli norega načrta, kako pobegniti iz sirotišnice naravnost v Pariz, mesto luči, kjer ravnokar gradijo Eifflov stolp. Felicija se mora tam bojevati kot še nikoli doslej. Preseči mora namreč samo sebe in se naučiti iz lastnih napak, da uresniči svoje najbolj nore sanje: postati primabalerina v pariški Operi.

Napovednik si lahko ogledate spodaj

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: