Emirates bo vzpostavil povezavo Zagreb – Dubai 1.6.2017, s tem pa je po vodi splavala ideja o letih iz Ljubljane | UPORABNA STRAN

Emirates bo vzpostavil povezavo Zagreb – Dubai 1.6.2017, s tem pa je po vodi splavala ideja o letih iz Ljubljane

Emirates, največja mednarodna letalska družba bo 1.6.2017 vzpostavila redno vsakodnevno letalsko povezavo Zagreb – Dubai in to s 364 sedežnim letalom Boeing 777-300. Tako je po vodi splavala ideja, da bi Emirates vzpostavil letalsko povezavo iz Ljubljane, ki je še nekaj potenciala dobila z odhodom družbe FlyDubai iz Zagreba, a iz tega sedaj ne bo nič.

emirates-plane

Emirates bo tako vsak dan ponujal let iz Dubaja (DBX), ki bo poletel ob 8.15 in v Zagrebu (ZAX) pristal ob 12.20. Iz ZAG bo letalo poletelo 15.35 in DBX pristalo ob 23.05. na vsakem letu bo na voljo 12 sedežev prvega razreda (Fist Class), 42 poslovnega (Business Class) ter 310 ekonomskega razreda (Economy Class).

Ljubljana je zopet izvisela
Kljub temu, da je bilo po obisku slovenske vladne delegacije v Združenih arabskih emiratih precej govora in spodbudnih besed, da bi katera od letalskih družb lahko vzpostavila direktno letalsko povezavo z Ljubljano, je več kot očitno, da je Ljubljana izvisela. Zagreb bo v letu 2017 tako imel direktno dnevno povezavo z Dubajem (Emirates) ter deset tedenskih letov v Doho (Qatar Airways). Več kot očitno je, da se je Zagrebu investicija v nov terminal, ki bo dokončan marca letos, izplačala. Letališče Brnik (LJU) ima za letošnje leto potrjeno zgolj eno novo letalsko povezavo in sicer z nizkocenovnikom Transavia, ki bo 4.4.2017 vzpostavil povezavo med Ljubljano in Amsterdamom. Spored za poletje 2017 še ni potrjen in upajmo, da Aerodrom Ljubljana skriva še kakšen bombonček za letošnje leto.

Sorodni članki

1 komentar

  1. […] Emirates bo vzpostavil povezavo Zagreb – Dubai 1.6.2017, s tem pa je po vodi splavala ideja o leti… (0) Emirates, največja mednarodna letalska družba bo 1.6.2017 vzpostavila redno vsakodnevno […]

Komentiraj

Anti-Spam: