Kolosej Maribor je prvi kino v Sloveniji z Dolby Atmos zvočno tehnologijo in kar 286 zvočniki

Kolosej Maribor je v leto 2017 stopil z odličnim zvokom, saj so njihovo največjo dvorano opremili z Dolby Atmos tehnologijo, ki zagotavlja izjemno kakovost prostorskega zvoka s posebnimi zvočnimi učinki. Tehnologija namreč omogoča, da ima vsak zvočnik svojo samostojno zvočno sled.

kolosej-maribor-dolby-atmos-dvorana-3

Kolosej Maribor že nekaj časa ni več lastniško povezan s Kolosejem Ljubljana. Lastnik koloseja Maribor je Adriatic Slovenica z njim pa upravlja Projektor d.o.o. katerega lastnik je prav tako Adriatic Slovenica. Kot je za Uporabno stran povedal Stipe Jerič, direktor družbe Projektor so pri prenovi Dvorane 1 vgradil kar 286 zvočnikov, prej so jih namreč imeli zgolj 25. Poleg Dolby Atmos tehnologije ima ta dvorana sedaj 14 vrst in 338 sedežev (prej 386), saj sta v sredini dve vrsti VIP sedežev, skupaj jih je 28. Novi pa so tudi dvojni Christie Solaria projektor, 3D Master Image sistem ter visokoodbojno Harkness Clarus platno v velikosti 16.2 x 7.45 m (120 m2). Kolosej Maribor ima tako trenutno najmodernejšo kino dvorano v Sloveniji. (Več o tehnologiji kmalu v posebnem članku)

kolosej-maribor-dolby-atmos-dvorana

Klikni na sliko za povečavo.

Kateri filmi bodo na voljo v Dolby Atmos tehnologiji?
Dolby Atmos tehnologija je novost na slovenskem trgu in Kolosej Maribor na tem področju orje ledino. Z distributerji filmov se bodo namreč morali dogovoriti za distribucijo te različice filma. Kot je povedal Stipe Jerič si v njihovem kinu v Dolby Atmos tehnologiji gledalci lahko ogledajo dva filma in sicer Asasinov nazor (Assassin’s Creed) ter Potniki (Passengers). Kasneje pa naj bi bili v Dolby Atmos na voljo tudi Petdeset odtenkov teme (Fifty Shades Darker), ki v kino prihaja 9.2.2017, Logan, ki v kino prihaja 2.3.2017, Fast 8, ter Pirati s Karibov (Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales).

Na spletni strani Dolby Laboratories pa je objavljen sledeč seznam filmov, ki bodo v letu 2017 na voljo v Dolby Atmos tehnologiji: Monster Trucks, Live By Night, The Lego Batman Movie, Fifty Shades Darker, The Great Wall, Logan, Beauty and the Beast, Power Rangers, The Fate of the Furious, Guardians of the Galaxy Vol. 2, King Arthur: Legend of the Sword, Alien: Covenant, Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales, Wonder Woman, The Mummy, Kingsman: The Golden Circle, Cars 3, Spider-Man: Homecoming, War for the Planet of the Apes, Valerian and the City of a Thousand Planets in Baby Driver.

kolosej-maribor-dolby-atmos-dvorana-2

Kaj pa cena karte za ogled Dolby Atmos filma?
Iz Koloseja Maribor so sporočili, da je cena doplačila za Dolby Atmos film 0.6€, za VIP sedeže pa 2€. Tako je npr. cena ogleda Dolby Atmos filma dolgega do 120 min med tednom 5.5€+0.6€ = 6.1€, nad 120 min je 5.9€+0.6€ = 6.5€, 3D filma pa 6.1€+0.6=6.7€. Med vikendi je cena višja za 0.1€ pri 2D in 0.2€ pri 3D filmih. Otroci, dijaki, študentje in seniorji pa imajo cenejše vstopnice.

vir slik: Arhiv Projektor

Sorodni članki

2x komentirano

  1. […] Maribor je poleg Dolby Atmos zvočne tehnologije v svoji največji dvorani, ki v 14-ih vrstah premore 338 sedežev poskrbel za najboljšo 3D […]

  2. […] bo tako najnaprednejši kino v Sloveniji, saj ima od letošnjega leta njihova največja dvorana kot edina v Sloveniji Dolby Atmos zvočno tehnologijo, prav tako pa edini v Sloveniji za 3D projekcijo uporabljajo dva projektorja in dosegajo 8 fL v tem […]

Komentiraj

Anti-Spam: