Google Maps sedaj s polno Uber integracijo – izbira poti, Uber vozila, izračun cene in plačilo, vse v Google Maps aplikaciji | UPORABNA STRAN

Google Maps sedaj s polno Uber integracijo – izbira poti, Uber vozila, izračun cene in plačilo, vse v Google Maps aplikaciji

Uber je sedaj popolnoma integriran v Google Maps aplikacije (vsaj na Androidih). Google namreč od Google Mapsa (Zemljevid) različice 9.43.2 ponuja naročanje Uber prevoza kar v sami aplikaciji.

google-maps-uber

 

 

Stvar je pravzaprav precej preprosta. Tako kot pri klasični navigaciji je potrebno izbrati začetno in končno lokacijo, nato pa je potrebno izbrati ikono, ki ima narisano klasično pozo osebe, ki na cesti ustavi TAXI (torej, dvignjena roka) in sledi znaku za računanje pešpoti. Nato je potrebno izbrati vrsto Uber storitve (če je v tistem kraju na voljo), hkrati pa je v oblačku prikazana okvirna cena storitve. Vse kar je potrebno še storiti je oddaja zahtevka za prevoz.

google-maps-uber-1

V Sloveniji Uber storitve nimamo, je pa možno takšno naročilo izvesti npr. v Zagrebu. Punuja pa ta funkcija precej možnosti širitve. V Ljubljani bi tako lahko npr. omogočili podporo za Hopin Taxi.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: