Google Maps sedaj s funkcijo, ki kaže težko je najti parkirno mesto na lokaciji kamor smo namenjeni / cilju | UPORABNA STRAN

Google Maps sedaj s funkcijo, ki kaže težko je najti parkirno mesto na lokaciji kamor smo namenjeni / cilju

Google Maps je med funkcionalnosti dodal prikaz podatka kako težko je na lokaciji kamor smo namenjeni (cilj pri navigaciji) najti parkirno mesto. Namen funkcije je, da uporabniku že na začetku pove, da je bolje izbrati parkirno hišo ali izbrati drug način prevoza, ker bo z vozilom precej dolgo iskal prosto mesto.

google-maps-parkiranje

Kako je ta informacija prikazana?
Podatek o težavnosti parkiranja je označen z eno od treh ravni limited, medium ali easy in je izračunana glede na zgodovinske podatke tiste lokacije, podobno kot pri »Popular times and visit duration« funkciji. Pri nekaterih parkiriščih in parkirnih hišah so podatki na voljo v živo, pri drugih pa so podatki bolj okvirni.

Kje pa je funkcija na voljo?
Tako kot pri vsaki novi Googlovi storitvi je tudi ta ob lansiranju precej omejena. Funkcija je trenutno na voljo v nekaterih gosteje naseljenih področjih v ZDA, kar med drugim vključuje Los Angeles, Minneapolis/St. Paul, New York City, Orlando, Philadelphia, Pittsburgh, San Diego, St. Louis, Tampa, Washington, DC, Cleveland, Dallas/Fort Worth, Denver, Houston, Phoenix, Portland in Sacramento. Kdaj bo možnost na voljo širše pa Google ni razkril, a glede na to, da podatke potrebne za podajanje tovrstnih informacij že zbira je stvar le še vprašanje časa.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: