Ljubljanska kakovost 2017 (LQ) – znak, ki ga prejmejo najboljše restavracije, trgovine ter kavarne in slaščičarne v Ljubljani | UPORABNA STRAN

Ljubljanska kakovost 2017 (LQ) – znak, ki ga prejmejo najboljše restavracije, trgovine ter kavarne in slaščičarne v Ljubljani

Ljubljanska kakovost 2017 je znak, ki ga Turizem Ljubljana podeljuje najboljšim trgovinam, restavracijam, kavarnam in slaščičarnam v Ljubljani in regiji Osrednja Slovenija. Podelitev poteka vsako drugo leto in letos so znak Ljubljanska kakovost (LQ) podelili že osmič.

Znak Ljubljanska kakovost 2017 je prejelo 30 restavracij, ki sodijo v Mestno občino Ljubljana ter 3, ki sodijo v regijo Osrednja Slovenija. V kategoriji kavarn in slaščičarn pa je znak Ljubljanska kakovost 2017 prejelo 7 kavarn oz. slaščičarn. Za pridobitev znaka LQ v teh dveh kategorijah je bilo potrebno doseči 75 točk. Pri trgovinah pa je lestvica postavljena nekoliko višje in sicer na oceno 87.19 točk. V središču Ljubljane je takšnih trgovin 41.

Letošnja novost je Ljubljana Quality Local (LQL)
Novost letošnje podelitve znaka Ljubljanska kakovost je dodaten znak za kakovost in sicer Ljubljanska kakovost lokalno – Ljubljana Quality Local. Ta znak je podeljen tistim trgovinam, ki imajo več kot 50 % izdelkov slovenskega porekla. Od 41 trgovin, ki so prejele znak LQ 2017 jih je kar 35 prejelo tudi dodaten znak za lokalno ponudbo, kar kaže na to, da ponudniki lokalnih proizvodov izvrstno skrbijo za kakovost njihove ponudbe, storitve, urejenost in razmerje med ceno in kakovostjo.

Najbolje ocenjene restavracije prejemnice znaka Ljubljanska kakovost 2017
Restavracije, ki so prejele znak Ljubljanska kakovost 2017 (LQ 2017) so: Strelec, Atelje, JB, Maxim, Slon 1552 in Restavracija Cubo.

Najbolje ocenjene trgovine prejemnice znaka Ljubljanska kakovost 2017
Restavracije, ki so prejele znak Ljubljanska kakovost 2017 (LQ 2017) so: Galerija steklarne Rogaška, Honey House, Piranske soline, Kodre, Germ in Katarina Silk.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: