Formula 1 2017 – Slovenija / Na katerem programu lahko gledam Formulo 1 2017 v Sloveniji? | UPORABNA STRAN

Formula 1 2017 – Slovenija / Na katerem programu lahko gledam Formulo 1 2017 v Sloveniji?

Formula 1 2017 se začenja 26.3.2017 v Melbournu in končuje 26.11.2017 v Abu Dhabiju. Vprašanje pa je na katerem programu v Sloveniji lahko gledamo Formulo 1 2017.

Lani smo bili brez prenosa
V letu 2016 se nobena televizija v Sloveniji ni odločila za prenos Formule 1 in tako je tudi v letu 2017. Po tem, ko je vrsto let pravice za prenos odkupovala družba Pro Plus, je nato bilo nekaj časa Formulo 1 možno zopet spremljati na RTV Slovenija, a lani televizijskega prenosa ni bilo več. Bilo je kar nekaj nejevolje, a kot kaže se nihče ni zares preveč jezil, najverjetneje je k temu pripomoglo tudi dejstvo, da Formula 1 z novimi pravili preprosto ni več to kar je nekoč bila.

Tudi letos ne bo drugače
RTV Slovenija, Pro Plus in Antenna TV SL (Planet TV) so sporočili enako in sicer, da za leto 2017 niso odkupili pravic za prenos tekem Formule 1. Odgovori so bili nekako pričakovani, saj pravice za Formulo 1 niso ravno poceni, zanimanje zanjo pa je krepko upadla. Tako da bo podobna zgodba tudi v prihodnje in bo za prenose potrebno pogledati katerega od tujih programov.

Programi, ki jih lahko dobimo v Sloveniji in prenašajo Formulo 1
Avstrijski program z odkupljenimi pravicami je ORF eins, nemški je RTL, italijanski pa RAI. To so trije programi, ki jih v Sloveniji na IPTV in kabelski lahko spremljamo, a ker te televizijske hiše niso odkupile pravic tudi za Slovenijo ni nujno, da bo Formulo 1 tudi možno spremljati, saj lahko pride do zatemnitve programa v tistem času.

Sorodni članki

1 komentar

  1. Žalostno, že tretje leto. Sem in nisem ljubitelj F 1, vendar bi lahko prenašali vsaj nekatere dirke. Tiste po Evropi, če smo že “Evropejci”. Drugače pa, ne plačujem RTV naročnino le za to, da bom gledal dnevnik oz. poročila, ki se v enem dnevu ne spremenijo, v nadaljevanju pa večkrat ponavljajo, se ve, z dopolnitvami ali popravki. Res pa je, da so športni prenosi nezahtevni. Hočem povedati, da se ne morejo primerjati s popovko morja in sonca iz Portoroža.

Komentiraj

Anti-Spam: