Wi-Fi na vlaku v Sloveniji konec meseca marca 2017 – Slovenske železnice že nameščajo opremo | UPORABNA STRAN

Wi-Fi na vlaku v Sloveniji konec meseca marca 2017 – Slovenske železnice že nameščajo opremo

Wi-Fi na vlaku v Sloveniji konec meseca marca 2017 postaja resničnost, so za Uporabno stran pojasnili na Slovenskih železnicah. Trenutno namreč poteka nameščanje komunikacijske opreme na vlake in priprava ustrezne tehnične programske rešitve, ki bo omogočila internet na vlaku.

Lani uspešno opravili pilotno testiranje
Slovenske železnice so lani uspešno opravile testiranje Wi-Fi internetnega dostopa na vlakih in železniških postajah. Predvidoma poleti pa naj bi, kot je bilo zapisano v lanskoletnem članku (Wi-Fi na vlaku v Sloveniji – Slovenske železnice za junij 2016 načrtujejo brezžični internet na vlaku), Wi-Fi na vlaku nato zaživel. Stvari so se pri pridobivanju tehnične dokumentacije in soglasjih za namestitev izbrane opreme nekoliko zapletle, a sedaj gre resnično zares, saj se oprema že namešča.

Najprej na glavnih progah, do konca leta na celotnem omrežju v Sloveniji
Kot so pojasnili na Slovenskih železnicah bo Wi-Fi na vlaku na voljo postopoma do konca leta. Najprej na glavnih železniških progah in na nekaj potniških garniturah. Do konca leta pa bo Wi-Fi na vlaku na voljo na celotnem železniškem omrežju v Sloveniji.

Sorodni članki

1 komentar

  1. In to seveda spet samo na novejših vlakih, ki jih uporabljajo celjani, mariborčani in ljubljančani. MS Ormož ptuj se lahko pod nosom obrišem, ker po pol leta nove električne proge, električni valki še vedno ne vozijo, ker niso zgradili primernih peronov, ki bi omogočali varen sestop z vlaka. Peron je od vlaka preveč oddaljen. Zato še vedno vozijo 40 let stari vlaki. Hvala lepa

Komentiraj

Anti-Spam: