Ljubljanski grad je prvič gostil premiero filma – Film Lepotica in zver je povsem upravičil kuliso grajskega gradu | UPORABNA STRAN

Ljubljanski grad je prvič gostil premiero filma – Film Lepotica in zver je povsem upravičil kuliso grajskega gradu

Film Lepotica in zver je včeraj, na gregorjevo na Ljubljanskem gradu doživel slovensko premiero filma. Disneyjeva klasika, tokrat v izvedbi romantičnega muzikala in Emmo Watson kot Belle, grad in njegove začarane prebivalce postavlja v središče. Zato se je premiera na gradu z njegovo kuliso odlično podala k zgodbi samega filma.

Ljubljanski grad prvič s premiero filma
Ljubljanski grad sicer gosti vsakoletni dogodek Film pod zvezdami in druge projekcije filmov, a premiere filma v notranjosti še ni gostil. Stanovsko dvorano, ki v kino postavitvi sprejme 150 ljudi so opremili z mobilnim kinom, ja tudi to imamo v Sloveniji (Mojkino), ki je dvorano spremenil v kino na gradu. Distributerju filma za Slovenijo t.j. 2i Film je ideja odlično uspela. Škoda je le, da se v Sloveniji na filmskem področju zgodi premalo izvirno zamišljenih projekcij. Na podobni ravni je bila le predlanska premiera filma 50 odtenkov sive v SNG Opera in balet Ljubljana.

Kaj pa film Lepotica in zver?
Lepotica in zver (Beauty and the Beast) je v osnovi pravljica pisateljice Jeanne-Marie Leprince de Beaumont in na njeni osnovi je Walt Disney Pictures leta 1991 posnel animirani film, ki sodi med Disneyjeve klasike. Tokrat gre pri Lepotici in zveri za live-action različico, kar pomeni, da v njem igrajo tudi ljudje. 129 minut dolg romantično fantazijski muzikal z Emmo Watson kot Belle in Danom Stevensonom kot zverjo na čelu se precej dobro približa kakovosti klasične uprizoritve, saj so precej poudarka dali na podrobnosti. Poleg same igralske zasedbe je pri muzikalu ena ključni stvari glasba in ta je na čelu z osredno pesmijo How Does A Moment Last Forever, ki jo poje Celine Dion, odlična.

slike: Matic Kremžar

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: