Podčetrtek je najbolj prodorna občina Slovenije 2017 in si je zato prislužila nagrado Zlati kamen 2017 | UPORABNA STRAN

Podčetrtek je najbolj prodorna občina Slovenije 2017 in si je zato prislužila nagrado Zlati kamen 2017

Zlati kamen 2017 je danes v Festivalni dvorani v Ljubljani prejela občina Podčetrtek, daj jo je žirija spoznala kot razvojno najbolj prodorno občino Slovenije, ter tudi kot regijsko zmagovalko. Ostale regijske zmagovalke pa so: Občina Cerkno v prvi regiji zahodne Slovenije s Primorsko in Gorenjsko, Kamnik v tretji regiji od Posavja do Koroške in Lendava v četrti regiji vzhodne Slovenije.

Predsednik strokovnega sveta dr. Andrej Černe in vodja raziskave Zlati kamen mag. Robert Mulej sta podelitev nagrade Zlati kamen 2017 podkrepila takole: »Podčetrtek je zgleden primer za razvojni model uspešnega manjšega kraja. V kraju ob Sotli so znali izkoristiti večino svojih danosti in s pomočjo prepleta najrazličnejših elementov zgraditi relativno močno blagovno znamko, ki Podčetrtek pozicionira kot »kraj telesnega in duhovnega zdravja.«

Podčetrtek je po indeksu razvojne uspešnosti ISSO, ki spremlja različne razvojne aspekte, v zadnjih petih letih napredoval za 27 mest. Podčetrtek, ki sedaj pobira evropske nagrade za urejenost kraja je pred nekaj desetletji veljal za sinonim za nerazvitost in revščino.

Kaj je raziskava Zlati kamen?
Raziskava ISSO Zlati kamen vsako leto pregleda preko 160.000 podatkov o vseh slovenskih občinah. Vanjo je sicer vključenih več kot petdeset ključnih indikatorjev razvojne uspešnosti, ki se jih primerja skozi zadnja štiri leta v vseh slovenskih občinah.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: