VoLTE Telekom Slovenije že deluje, a trenutno zgolj na Applovih telefonih iPhone – VoWiFi pa se pripravlja | UPORABNA STRAN

VoLTE Telekom Slovenije že deluje, a trenutno zgolj na Applovih telefonih iPhone – VoWiFi pa se pripravlja

VoLTE Telekom Slovenije od danes deluje, Telekom Slovenije pa je hkrati tudi prvi mobilni operater v Sloveniji, ki VoLTE (Voice over LTE) ponuja tudi komercialno. Prvi je VoLTE v Sloveniji sicer predstavil Simobil (kmalu A1 Slovenija), a do komercialne uvedbe takrat ni prišlo.

VoLTE – klici prek omrežja LTE pri Telekomu Slovenije
Telekom Slovenije je trenutno uspel vzpostaviti zanesljivo delovanje VoLTE storitve pri mobilnih napravah Apple iPhone. Konkretno pri modelih iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus in iPhone SE. Podpora ostalih proizvajalcev pa je odvisna tudi od odzivnosti proizvajalcev, saj morajo le ti programsko opremo na mobilnih telefonih ustrezno prilagoditi tehničnim zahtevam Telekoma Slovenije. Tako da točnega datuma kdaj naj bi bili podprti telefoni drugih blagovnih znamk pri Telekomu Slovenije niso mogli podati, saj stvari niso odvisne od njih.

Kako vklopim VoLTE?
Predpogoj za delovanje VoLTE storitve pri Telekomu Slovenije je, da ima uporabnik vzpostavljeno LTE povezavo in da je na omrežju Mobitel LTE. Vklop storitve VoLTE je brezplačen. Storitev se uporabnikom vklopi samodejno, v kolikor v nastavitvah mobitela za mobilni prenos podatkov vključijo možnost »Enable LTE / Voice & Data«. Nato uporabnik prejme SMS, da je storitev vklopljena.

Kaj pa VoWiFi (Voice over WiFi)?
Iz Telekoma Slovenije so na temo VoWiFi sporočili, da so na uvedbo te storitve pripravljeni, a trenutno potekajo testiranja terminalov in ko bodo testiranja zaključena bodo VoWiFi tudi omogočili.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: