Projekt Pomagajmo čebelici in ocvetličimo mesto spodbuja urbano čebelarstvo v Ljubljani | UPORABNA STRAN

Projekt Pomagajmo čebelici in ocvetličimo mesto spodbuja urbano čebelarstvo v Ljubljani

Projekt Pomagajmo čebelici in ocvetličimo mesto je projekt, ki je združil Mestno občino Ljubljana ter BTC City Ljubljana s ciljem dvigniti zavest o urbanem čebelarjenju v Ljubljani. Čebelarstvo ima v Sloveniji dolgo tradicijo, urbano čebelarstvo pa se šele prebuja.

Ljubljana ima kar neka urbanih čebelnjakov, ti med drugim stojijo v BTC-ju pri Atlantisu, na strehi hotela Park in Cankarjevega doma. Poleg ozaveščanja o pomembni vlogi čebel projekt apelira na ljudi, da okrasne rastline v mestu raje zamenjajo z medovitimi rastlinami (npr. sivka, materina dušica, meta, žajbelj) in tako mestnim čebelam omogočimo, da imajo dovolj paše. V parku Tivoli so postavili tudi čebelje stojišče, v Biotehniškem izobraževalnem centru bodo postavili še eno. Botanični vrt pa bo na novem zemljišču, ki so ga pridobili pred kratkim, uredil cvetoče preproge avtohtonih rastlin in postavil učni čebelnjak.

V aprilu si lahko ogledate tudi urbana čebelnjaka v BTC Cityju Ljubljana in Hotelu Park. Sobota, 22.4.2017 ob 13.00, 13.30 in 14.00 bo namenjena tistemu v BTC City Ljubljana (pred VM Atlantis), četrtek, 20.4. ob 12.00 pa si boste lahko ogledali tistega v Hotelu Park. Prav tako se boste lahko podali na vodeni ogled Čebelje poti po Ljubljani in sicer v sredo, 19.4. ob 17.00 z zborom pred Hotelom Park.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: