HBO Adria je v sklopu natečaja First Draft izbrala dva projekta Uspjeh in Otok/Ostrvo | UPORABNA STRAN

HBO Adria je v sklopu natečaja First Draft izbrala dva projekta Uspjeh in Otok/Ostrvo

Uspjeh hrvaškega avtorja Marjana Alčevskega in Otok/Ostrvo srbskega avtorja Ivana Kneževića sta bila iz 570-ih prijavljenih scenarijev izbrana na HBO Adria natečaju Frist Draft, ki se je začel avgusta lani na Sarajevo Film Festivalu. Natečaj je avtorje pozval, da naj prijavijo svoje originalne scenarije, ki so umeščeni na področje Adria regije, ki jo sestavljajo Slovenija, Hrvaška, Srbija, Makedonija, Bosna in Hercegovina ter Črna Gora.

Kot je pojasnil direktor HBO Adrie Marin Kariž so zaznali izjemen interes za projekt First Draft. Od 570-ih prijav so jih morali 123 diskvalificirati, saj prijave niso izpolnjevale pogojev, Ostalih 447 scenarijev je bilo ocenjenih s strani HBO-ja na različnih nivojih. Vsi scenariji so bili označeni zgolj s številko, tako da imen ocenjevalci niso vedeli. Dodal je še: »Uspjeh in Otok/Ostrvo izstopata po kvaliteti pripovedovanja in po edinstvenem tonu avtorjev v prikazovanju regije in današnje družbe v celoti. Scenarija sta hkrati popolnoma zadovoljila kriterije natečaja. Veselimo se sodelovanja z avtorjema in nadaljnega razvoja obeh projektov.«

Projekta, ki sta uspela na HBO Adria natečaju
*Uspjeh, avtorja Marjana Alčevskega (Hrvaška), je temen razrez današnje družbe. Gre za večslojno dramo, ki se osredotoča na like. Govori o skupini različnih ljudi, katere povezuje en zločin.
*Otok/Ostrvo, avtorja Ivana Kneževića (Srbija), je vznemirljiv sodobni triler, ki raziskuje izzive, s katerimi se sooča regija, ki se nahaja na križišču moderne Evrope.

Pri HBO Adria so na začetku v sklopu projekta First Draft načrtovali, da bodo izbrali zgolj en projekt, a kot je povedal Steve Matthews, izvršni producent dramskega razvoja HBO Europe jih je odziv presenetil, zato so na koncu izbrali dva.

Kdaj bosta projekta prešla v realizacijo in ju bomo na koncu lahko videli na programu HBO pri HBO Adria žal niso pojasnili.

Sorodni članki

1 komentar

  1. […] HBO Adria je v sklopu natečaja First Draft izbrala dva projekta Uspjeh in Otok/Ostrvo (0) Uspjeh hrvaškega avtorja Marjana Alčevskega in Otok/Ostrvo srbskega avtorja Ivana […]

Komentiraj

Anti-Spam: