Netflix v Q1 2017 nad pričakovanji pri čistem dobičku, pod pri številu naročnikov, kriva pa je serija House Of Cards | UPORABNA STRAN

Netflix v Q1 2017 nad pričakovanji pri čistem dobičku, pod pri številu naročnikov, kriva pa je serija House Of Cards

Netflix je razkril nekaj podatkov v zvezi s poslovanjem v prvem četrtletju leta 2017 (Q1 2017). Zabeležili so enormen skok čistega dobička, dohodek je bil v skladu s pričakovanji, ne pa tudi število novih naročnikov. CEO Netflixa, Reed Hastings je za manjko naročnikov okrivil 5. sezono serije House Of Cards, ki so jo premaknili v Q2.

Netflixu je v Q1 2017 v primerjavi z enakim obdobjem lani čisti dobiček iz 27.7 mio $ zrastel na 178.2 mio $. Dohodek pa je zrastel za 35% na 2.64 milijarde $. Žal pa se jim je nekoliko zalomilo pri novih uporabnikih. V ZDA so dodali 1.42 milijona novih uporabnikov, načrtovali so 1.59 mio. Novih mednarodnih uporabnikov pa je bilo za 3.53 milijona, načrtovali so 3.68 milijona. CEO je kot rečeno manjšo rast uporabnikov pripisal temu, da se je nova 5. sezona njihove najbolj popularne serije (House Of Cards) premaknila v Q2 oz. bolj natančno na 30.5.2017.

Zanimivo je tudi, da so v year-over-year pogledu pri mednarodnih uporabnikih zabeležili 22% padec, a Reed Hastings je investitorje pomiril, da je bilo to delno pričakovano. Hkrati pa je dodal, da bodo v prihodnjem četrtletju dodali 3.2 milijona novih uporabnikov, precej več od načrtovanih 2.45 mio.

Da bi povečali število mednarodnih uporabnikov bodo še ta mesec obstoječim 24-im jezikom dodali še tajščino, romunščino ter hebrejščino. Najverjetneje bo 1 milijadra $ v oglaševanje prav tako pripomogla k večjemu številu naročnikov. Netflix bo za odkup tujih in pripravo Netflix Original vsebine v letu 2017 namenili 6 milijard $.

Hastings je še dodal, da Netflix rast live streaming storitev kot so DirecTV Now in YouTube TV ne skrbi, »will likely be more directly competitive to existing [pay TV] services since they offer a subset of the same channels at $30-$60 per month.« Kot je pojasnil je Netflix trenutno viden kot dodatek h kabelski ali IPTV.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: