Posebna »nočna tarifa« za prenos podatkov pri Telekomu Slovenije gre 1.6.2017 v pozabo / Mobilni internet nočna izbira | UPORABNA STRAN

Posebna »nočna tarifa« za prenos podatkov pri Telekomu Slovenije gre 1.6.2017 v pozabo / Mobilni internet nočna izbira

Prenos podatkov v nočnem času je bil za operaterje nekaj časa precej zanimiv, saj je bilo omrežje takrat občutno manj obremenjeno in v želji po dodatnem prenosu v tem času so za uporabnike podatkovnih paketov pripravili posebno ponudbo z nižjimi cenami. Sedaj, ko so dnevne količine postale že zelo visoke in marsikje presegajo povprečno porabo so operaterji iz ponudbe odstranjevati te opcije.

Telekom Slovenije tako s 1.6.2017 ukinja opcijo Mobilni internet nočna izbira v paketih Mobilni internet XS, Mobilni internet S, Mobilni internet M, Mobilni internet L, Mobilni internet XL, Mobilni internet Neomejeno, Mobilni internet LTE/4G poslovni. Opcija za 10 oz. 5€ omogoča neomejen prenos podatkov med 24.00 in 06.00 pri polni hitrosti.

Hkrati s to ukinitvijo pa Telekom Slovenije spreminja in ukinja tudi nekatere druge storitve za dodatni zakup prenosa podatkov. Dobršen del ukinitve se nanaša na pakete Debitela, ki ga je Telekom Slovenije pripojil lani.

Vsi uporabniki, ki se jih sprememba dotika imajo na podlagi 129. člena ZEKom-1 do 31.5.2017 pravico do odstopa od pogodbe brez odpovednega roka, brez plačila stroškov prekinitve naročniškega razmerja in brez pogodbene kazni. Seveda pa je potrebno poravnati zapadle obveznosti in morebitne ugodnosti, ki so bile prejete na račun vezave.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: