Garažna hiša Kozolec II v Ljubljani se odpira v maju/juniju 2017, saj je bilo decembra lani in januarja letos 41 dni pod lediščem | UPORABNA STRAN

Garažna hiša Kozolec II v Ljubljani se odpira v maju/juniju 2017, saj je bilo decembra lani in januarja letos 41 dni pod lediščem

Garažna hiša Kozolec II, ki je podaljšek obstoječe parkirne hiše Kozolec v Ljubljani, bi se morala odpreti že 6.3.2017, a do tega ni prišlo. Kot so sporočili iz Mestne občine Ljubljana, ki je investitor projekta, je do zamude prišlo zaradi daljšega obdobja zmrzali.

Odprtje sedaj predvideno za maja oz. junij 2017
Kot so pojasnili na MOL-u je bilo v decembru 2016 in januarju 2017 41 dni s povprečno dnevno temperaturo pod 0°C, zato ni bilo možno izvajati del na zunanji ureditvi, izvajalec dela pa je v takšnem primeru upravičen do podaljšanja roka. Pogodbeni rok je podaljšan za 41 dni, zato je odprtje predvideno v maju ali juniju 2017.

Kakšen pa bo dostop v garažno hišo Kozolec II?
Garažna hiša Kozolec II obstoječemu delu dodaja 249 parkirnih mest, kar pomeni, da bo garažna hiša Kozolec skupaj obsegala 497 parkirnih mest. Uvoz v garažo bo skupen z Dvořakove ulice (Dvoržakove ulice). Peš dostop bo možen tudi v 2. fazo (novi del) skozi jugozahodni vhod/izhod (ob fasadi Knjižnice Otona Župančiča), kjer bo tudi plačilni avtomat. Na voljo pa bo tudi peš izhod (samo izhod) iz garaže novega dela po požarnem stopnišču na vzhodni strani garaže (ob objektu Slovenska 51).

Seveda za vhod in izhod ostajata na voljo obstoječa paviljona, ki sta bila zgrajena v sklopu garažne hiše Kozolec I. Če preštejemo so torej iz garažne hiše na voljo trije vhodi/izhodi, dva od njih imata plačilni avtomat, ter en izhod.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: